reklam
reklam
DOLAR32,4634% 0.12
EURO34,7553% -0.17
STERLIN40,7182% -0.32
FRANG35,5763% -0.27
ALTIN2.419,05% -0,66
BITCOIN63.404,001.802
reklam

Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan Adayı Murat İkiz: “Havza’da işsizliği bitireceğiz”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan Adayı Murat İkiz: “Havza’da işsizliği bitireceğiz”
reklam

Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye başkan adayı Av. Murat İkiz,  Havza OSB Müdürü Hasbi Altuntaş’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Havza Belediye Başkan adayı İkiz, “2005 yılında temellerini attığımız Havza OSB’de fabrikaların bacalarının tütmesini görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Buraya gelecek yeni fabrikalar ile Havza’ya tersine göçü başlatarak ilçemizde işsizliği bitireceğiz” dedi.

Havza Organize Sanayii Bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhur İttifakı Ak Parti başkan adayı Murat İkiz, Havza OSB Müdürü Hasbi Altuntaş’ı ziyaret ederek burada yapılan çalışmaların hızlandırılması için görüşmelerde bulundu. Havza OSB’nin bölge ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacağının altını çizen başkan adayı Murat İkiz,” Havza OSB’de tüten sanayi bacalarını görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Burası benim en büyük hayallerimden birisiydi. 2005 yılında buranın temelini attığımızda bugünleri hayal ediyorduk. Burası 10 bin metre kare alana sahip bir organize sanayi bölgesi olarak planlandı. Şu an geldiğimiz nokta da Havza OSB mevcut alınan sığmıyor ve Havza OSB’de alan genişletme çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Alan genişleme çalışmalarının tamamlanması ile Havza OSB Karadeniz’in en büyük OSB’si olacak. Buda daha çok yatırımcı ve daha çok istihdam demek. Seçimlerden sonra önceliğimiz Havza OSB’nin genişlemesi ve büyümesi olacaktır” dedi.

“15 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Havza OSB’de şuan 12 fabrikanın faaliyete geçtiğini, 8 fabrikanın da yılsonuna kadar üretime geçeceğini ifade  eden başkan adayı Av. Murat İkiz, yılsonu itibariye 20 fabrikada binlerce gencin iş sahibi olacağını söyledi. Başkan adayı İkiz, ” Yıllardır ilçemiz göç veriyor, buna son vermemiz gerekiyordu. Artık Havzalı gençler, gurbet ellerde memleket hasreti ile yaşamayacaklar. Burada üretilen ürünler hem yurt içine hem de yurt dışına satılırken hem ilçe hem de ülke ekonomisine de can suyu olacak. Önümüzdeki beş yıl içerisinde fabrika sayımız 40’a çıkacak. OSB’miz genişleme çalışmaları ve yatırımcılarında gelmesi ile 15 bin insanımıza istihdam sağlamış olacak “diye konuştu.

“YENİ BİR ŞEHİR KURACAĞIZ”

Havza’nın OSB’de sağlanacak istihdamla bölgenin cazibe merkezi olacağını belirten başkan adayı Av. Murat İkiz, ilçede ciddi bir konut ihtiyacının olacağını söyledi. İkiz, “Sağlanacak istihdamla ilçemizin nüfusu 40 binden 80 bine çıkacak. Bu nedenle ilçemizde ciddi manada  konut ihtiyacı da doğacak. Bunun çalışmalarını da planlıyoruz. Havza’yı OSB bölgesine doğru büyüteceğiz. Yolun üst tarafı organize sanayi bölgesi olurken yolun alt tarafına da konut alanları oluşturacağız. Bu alan 15 bin konutlu bir alana dönüşecek. Burada altyapısı ve üst yapısı ile modern bir şehir karacağız” dedi.

EKSİKLİKLER TESPİT EDİLDİ

Havza Organize Sanayi Bölgesinin gelişimine katkıda bulunacak çalışmalara öncelik vereceklerini belirten başkan adayı Murat İkiz; “Bizim kaybedecek bir dakikamız dahi yok. Burada acil çözülmesi gereken konular var. 1 Nisan’da göreve gelir gelmez hemen öncelikle buraya bir adet itfaiye, bir adet süpürme ve bir adet yol ıslama araçlarını kazandıracağız. Fabrikalarımızın daha verimli çalışmalarını sağlamak için planlaması yapılan Havza OSB doğalgaz hattı çalışmalarını hızlandıracağız. Burada çevre düzenlemesi ve ağaçlandırmaya da önem vereceğiz. OSB’nin su sorunu da çözüme kavuşturacağız. Ayrıca demiryolu indirme bindirme rampasının hayata geçirilmesi için çalışmaları hızlandıracağız. Özellikle OSB’den ulaşımda demiryolunu aktif halde kullanmamız gerekiyor. Bunun içinde hammadde indirme ve ürün sevk etme istasyonlarını buranın büyüme potansiyelini de hesap ederek yapmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

MHP İlçe Başkanı İbrahim Yüksel ise; “Tüm gücümüz ile Cumhur İttifakımızın Adayı Sayın Murat İkiz’in yanındayız. Öncelikli hedefimiz 31 Mart seçimlerinde büyük bir başarı elde etmek. Daha sonra ise Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanımız Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin himayelerinde Havzamıza ve ülkemize hizmet etmek. “dedi.

Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan adayı Murat İkiz’in Havza Organize Sanayi Bölgesi’ne yaptığı ziyarete Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı, MHP İlçe Başkanı İbrahim Yüksel ile yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

 

 

 

reklam

YORUM YAP

HALİL DÜZENLİTÜM YAZILARI
reklam

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
    32,456232,4634% 0.12
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
    34,735034,7553% -0.17
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
    40,653240,7182% -0.32
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
    35,552935,5763% -0.27
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
    23,690723,7028% -0.16
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    3.869,903.955,15% -0,66
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    2.418,692.419,05% -0,66
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM
    63.404,001.802
reklam

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış