reklam
reklam
DOLAR32,3400% -0.07
EURO34,8790% 0.06
STERLIN40,6534% 0.01
FRANG35,7427% 0.57
ALTIN2.393,53% -0,14
BITCOIN63.645,843.071
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Türkiye’nin şehirlere göre sokak lezzetleri

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Birçok gurme ve seyahat yazarı bir şehrin yemek kültürünü keşfetmeye öncelikli olarak sokak lezzetlerinden başlar. Türkiye bu konuda oldukça geniş bir yelpazeye sahip olmasıyla ün salıyor. İşte şehirlerin birbirinden güzel sokak lezzetleri..

 

1/17

İstanbul sokak lezzetli konusunda büyük bir enginliğe sahip illerden biri. İşte İstanbul’un vazgeçilmezleri…

 

2/17

 

Bölgenin en turistik ilçelerinden biri olan Eminönü her mevsim ve her saat yoğun bir kalabalığı ağırlıyor. Eminönü’ne gelen yerli yabancı ziyaretçiler deniz kenarında meşhur olan balık ekmeği yemeden dönmüyor.

 

3/17

 

En sevilen sokak lezzetlerinden biri olan ıslak hamburger, Taksim’de büyük ilgi görüyor. Bir diğer turistik ilçe olan Taksim’in İstiklal Caddesi’nde yürüyen herkesin elinde ıslak hamburger görmek mümkün.

 

4/17

Atıştırmalık olduğu kadar doyurucu özelliği de olan kumpirin İstanbul’da en önemli ve en sevilen adresi Ortaköy’dür. Eşsiz manzaraya sahip olan sahile inmeden önce caddenin başındaki büfelerden kumpir almak büyük bir keyif veriyor.

 

5/17

 

Evde yapılanın yanı sıra sokakta yemenin büyük bir keyif verdiği, sokak lezzetleri arasında büyük bir liderliğe sahip olan sokak pilavı, en çok Unkapanı’nda ilgi görüyor. Birçok seyyar arabada satılan nohutlu ve tavuklu pilavı Unkapanı’nda yemek büyük bir keyif yaşatıyor.

 

6/17

 

İstanbul’un Vefa semtinde gelenekselleşen boza keyfini başka hiçbir şehir ve ilçe vermiyor. Özellikle soğuk havaların vazgeçilmezi olan bozayı tüketmek isteyen vatandaşlar gece geç saatlere kadar Vefa’da uzun kuyruklar oluşturuyor.

 

7/17

 

Seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan midye dolmanın en çok tüketildiği semtlerden biri hiç şüphesiz Beşiktaş’tır. Her yaş grubu tarafından sevilen bir sokak lezzeti olan midye için Beşiktaş’ın sahil kısımlarında çok sayıda tezgah ve dükkanlar bulunuyor.

 

8/17

 

Sokak lezzetlerinin arasında bir de sevilen bir tatlı bulunuyor. Sarıyer’e giden herkes böreğini yedikten sonra ilçenin dört bir yanında satılan halka tatlılarına rağbet gösteriyor.

 

9/17

 

İzmir denince ilk akla gelen lezzetlerden birisi hiç şüphesiz boyozdur. Bölge halkı için sabah kahvaltılarının ve çayın vazgeçilmezi olan boyoz, en sevilen sokak lezzetlerinden biridir.

 

10/17

 

Şehirde bir diğer sokak lezzeti ise simit adıyla tanıdığımız gevrektir. İsmiyle ilgili büyük tartışmaların yapıldığı ve hiçbir zaman son bulmayan gevrek-simit konusu, lezzeti ile ilgili de tartışmalara neden oluyor.

 

11/17

 

Bursa’da öğlen ve akşam saatlerinde sıkça tüketilen bir sokak lezzeti olan İnegöl köfte, yöresel yemekler arasında da ün salıyor. Dükkanların yanı sıra seyyar arabalarda da satılan köfteye yerli halktan ziyade çevre illerden de yoğun ilgi gösteriliyor.

 

12/17

 

Köftenin yanında bir de meşhur bir tatlısı bulunuyor Bursa’nın. Şehrin tarihi sokaklarını dolaşanların sık sık karşılaştığı macun, tur için gelenlere büyük bir lezzetle eşlik ediyor.

 

13/17

 

Klasik bir Türk tatlısı olan tulumbayla, Ankara sokaklarında sıklıkla karşılaşmak oldukça mümkün. Sokak satıcıları tarafından en lezzetli haliyle satılan tulumba tatlısı, Ankara’nın sevilen lezzetleri arasında yer alıyor.

 

14/17

 

Adana’nın sokak lezzetleri saymakla bitmiyor. Hem lezzetli hem de yöresel olan yiyeceklerin başında bicibici geliyor. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olan lezzetin ünü tüm şehirlere kadar yayılmış durumda.

 

15/17

 

Tantunisiyle meşhur olan Mersin, birçok tantuni çeşidiyle adından söz ettiriyor. Vazgeçilmez sokak lezzetleri arasında en doyurucu özelliğe sahip olan tantuninin, şimdilerde birçok ilde satışı gerçekleşse de Mersin’in verdiği tadı vermiyor.

 

16/17

 

Sucuğuyla meşhur olan Afyon’da birçok yerde sucuk ekmek satan sokak satıcılarını görmek mümkün. Özellikle dinlenme tesislerinde yolcular tarafından yoğun ilgi görüyor.

 

17/17

reklam