reklam
reklam
DOLAR32,3734% -0.06
EURO34,9046% 0.19
STERLIN40,7775% 0.26
FRANG35,7796% 0.59
ALTIN2.390,64% -0,26
BITCOIN61.851,684.603
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Samsunlu genç avukatın katili bakın kim çıktı?

Yılbaşı tatilini memleketi Samsun’da geçiren genç avukat Dilara Yıldız, İstanbul’daki evine döndüğünde eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından katledildi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Samsunlu genç avukatın katili bakın kim çıktı?
reklam

Samsunlu 29 yaşındaki Avukat Dilara Yıldız, eski nişanlısı Oktay Dönmez (29) tarafından yemek yedikleri kafede tabanca ile vurularak öldürüldü. Katil zanlısı Oktay Dönmez, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, emniyetten çıkışı esnasında, “Nişanlıyken beni aldatmış. Askeri kimliğime laf söyledi” dedi.

DAVASI İÇİN AVUKAT ARARKEN TANIŞMIŞLAR

Oktay Dönmez ifadesinde, “1 yıl kadar önce bir davam için avukat arıyordum. Birkaç yere telefon bırakmıştım. O da beni aradı ve davama bakabileceğini söyledi. Bu şekilde onunla tanıştık ve görüşmeye başladık. Bir süre sonra aramızda gönül ilişkisi oldu ve nişanlandık. Daha sonra da ayrıldık. Nişan için 150 bin TL masraf ettim ve ondan istedim. Olay günü de evinde tartıştık” dediği öğrenildi.

ARKADAŞINA MESAJ ATARAK YARDIM İSTEDİ

Yılbaşı tatili için memleketi Samsun’a gelen genç avukat Dilara Yıldız, evine döndüğünde Oktay Dönmez’in içeride olduğunu gördü. Tartıştıktan sonra Dilara Yıldız, kendisini iyi hissetmediğini ve hastaneye gitmek istediğini söyledi. Yıldız, yoldayken acıktığını söyledi ve bir restorana gittiler. Genç avukat o esnada kız arkadaşı E.K.’ye mesaj atarak, Oktay Dönmez’in silahının olduğunu ve kendisine zarar vereceğini söyleyerek yardım istedi.

POLİS ARACINI GÖRÜNCE SİLAHINI ATEŞLEDİ

Yıldız’ın arkadaşı E.K. polise haber verdi. Mekana gelen A.G., S.G. ve Ş.K., Oktay Dönmez’i ikna etmeye çalıştı ancak Dönmez, “Bu ikimizin arasındaki bir mesele. Siz karışmayın” dedi. Restoranın dışında polis aracını gören Oktay Dönmez, “Bana kumpas mı kurdunuz?” diyerek, Dilara Yıldız’ı öldürdü. Öldürülen Avukat Dilara Yıldız’ın daha önceden Oktay Dönmez için uzaklaştırma kararı aldırdığı öğrenildi. Oktay Dönmez’in, 2017 yılında sözleşmeli uzman çavuş olarak göreve başladığı, geçtiğimiz yıl ise sözleşmesini yenilemediği ve görevinden ayrıldığı öğrenildi.

 

Bir bir veya daha fazla kişi ve şunu diyen bir yazı 'Hay Hayatta bazı şeyler.. Sapancada kestanede Kozlemeye Samsunda Mutiu atle pozlari vermeye. Ankarada Goruslere Atar Gider Yapmaya. Benzemez Elime dustugun Ik firsatta Kendi kaninla sana dus aldıracagim Blof degil craatinde alasidir Bana dua edeceksin Son kez anneni aratacagir sadece Dustugunde kucagima Sonrada. Zaten. Mermerin yazılacak vasıyetini hazirla simsiden biletin kesildi cokdan Cok zamanin yok OU nayatta Ye IC gul eglen. Bu zamana kadar dedigini yapan' görseli olabilir

TBB: EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ 

Türkiye Barolar Birliği (TBB), TBB Kadın Hukuku Komisyonu ve 79 baro, 29 yaşındaki avukat Dilara Yıldız’ı öldüren zanlının en ağır cezayı alması için hukuki sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

TBB, TBB Kadın Hukuku Komisyonu ve 79 baronun yaptığı ortak açıklamada, Yıldız’ın öldürülmesi dolayısıyla üzüntü ve öfke içerisinde bulunulduğu belirtildi.

Yıldız’ın ailesine ve hukuk camiasına başsağlığı dilenen açıklamada, “Meslektaşımızın kamuya açık bir yerde, polislerin olay yerine intikal etmesine rağmen eski nişanlısı tarafından silahla katledilmesi, ülkemizde kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ne kadar rahat işlenir hale geldiğini göstermesi açısından da dehşet vericidir” denildi.

Açıklamada, kadınların yaşam hakkına yönelik sistematik hal alan kadın cinayetlerinin önlenmesi için yasaların eksiksiz uygulanması, önleyici, koruyucu tedbirlerin alınması, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların bir an önce hayata geçirilmesi talep edildi.

Kadınların yaşam hakkının korunmasının devletin görevi olduğu vurgulanan açıklamada, bu sorumluluğun yerine getirilmesi istendi.

“İktidar kadına yönelik şiddetle samimi ve etkin bir mücadele yerine, tam tersi kadınların yaşam ve özgürlüklerinin güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden imzayı çekerek kadınları daha da korumasız bırakmıştır. Bu nedenle öncelikle iktidarı İstanbul Sözleşmesi’ne tekrar imza vermeye, Danıştay’ı yaşam hakkından yana bir tutum alarak, hukuka aykırı bir şekilde İstanbul Sözleşmesi’nden imzanın çekilmesine ilişkin işlemin iptali için açılan davaları kabul etme yönünde karar almaya çağırıyoruz.

Kadın kazanımlarının kaybına yol açacak her türlü söylem ve yasal düzenlemelerin kadınların yaşam haklarına saldırı oluşturduğu açıktır. Nitekim İstanbul Sözleşmesi’nden imzanın çekilmesi, 6284 sayılı yasanın etkin uygulanmaması, nafakanın tartışılmaya açılması kadının özgür bir birey olduğunu kabul etmeyen zihniyete cesaret verdiği ve bunun sonucunda kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin artmasına yol açtığı aşikardır. Bu nedenle bir kez daha Medeni Kanun’a ve 6284 sayılı yasaya dokunulmamasının, yasaların etkin bir şekilde uygulanmasının ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların acilen oluşturulmasının önemini vurguluyoruz.”

Ortak açıklamada, Yıldız’ı öldüren zanlının en ağır cezayı alması için yasal sürecin takipçisi olunacağı vurgulandı

reklam