reklam
reklam
DOLAR32,3326% 0.25
EURO35,0475% -0.23
STERLIN40,8512% -0.4
FRANG35,6975% -0.04
ALTIN2.285,03% 0,33
BITCOIN2.292.3061.136
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Samsun’da Nebiyan Doğa Festivali Başladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Samsun’da Nebiyan Doğa Festivali Başladı
reklam

Karadeniz’in terası” olarak nitelendirilen Samsun’un 19 Mayıs ilçesine 24 kilometre uzaklıktaki 1224 metre rakımda bulunan Nebiyan Dağında Doğa Festivali düzenleniyor.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, ilçe turizminde Nebiyan dağının cazibe merkezi olduğunu söyledi.

İlçe merkezine 24 kilometre uzaklıktaki Nebiyan Dağı ve çevresinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından daha önce doğa turizm alanı ilan edildiğini ifade eden Topaloğlu, “Nebiyan, boyları 50 metreyi geçen gürgen ağaçları, suyu, fasulyesi ve kestanesi ile marka olan doğa harikası bir bölge. Nebiyan Dağı ve ormanları doğa, yayla ve spor turizmi açısından önemli potansiyel taşımaktadır. Sonbahar mevsiminde hazan yaprakları yere düşerken içinde barındırdığı renk cümbüşüyle eşsiz manzaranın seyredilmesi, insanlara farklı duygular yaşatıyor. Birlik ve beraberlik içinde ilçemizi dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.

AMAÇ GÜZELLİKLERİ TANITMAK

Nebiyan Dağı ve yaylasının Türkiye’nin gizli kalmış saklı cennetlerinden biri olduğunu sözlerine ekleyen Topaloğlu, “Nebiyan Dağı ve ormanları doğa, yayla ve spor turizmi açısından önemli potansiyel taşımaktadır. Sonbahar mevsiminde hazan yaprakları yere düşerken içinde barındırdığı renk cümbüşüyle eşsiz manzaranın seyredilmesi, insanlara farklı duygular yaşatıyor. Bu güzellikleri tanıtmak amacıyla festival düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

SAMSUN TURİZMDE ANTALYA’YI GEÇECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, ‘Samsun, Türkiye’nin en güzel coğrafyası. Hatta dünya çapında da bir coğrafya. Dünyanın birçok ülkesini gördük. İklimi itibarıyla, coğrafyası itibarıyla Allah’ın birçok şey bahşettiği bir şehir. Bunu hem Samsun hem Türkiye bütün bölgeleriyle birlikte bir marka değerine kavuşturup 19 Mayıs ve Samsunumuzun çok önemli bir turizm kültür çevre duyarlılığını da en üst düzeye çıkartır bir hale geleceğiz. Şu anda Türkiye’nin turizmde Türkiye’nin en önde gelen çok ciddi anlamda da turizm de ön planda olan şehrimiz Antalya. Antalya’nın turizm noktasında öne çıkan özelliği nedir? Güneş ve deniz. Bunun üzerine tarih turizmini ekleyebiliriz. Samsun’un turizm potansiyelinin Antalya’dan daha fazla olduğunu ifade etmek istiyorum. Gün gelecek, zaman gelecek Samsun’un turizm gelirleri Antalya’yı geçecek’ dedi.

FESTİVAL ÇOK RENKLİ GEÇİYOR

Nebiyan dağı doğa festivalinde bugün yapılan organizasyonlarda,Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) konser verdi. Bölge halkının yetiştirdiği buzağılar güzellik yarışmasında yarıştı.

Samsun İsmail Türedi Atlı Binicilik Kulübü ile Büyükşehir Belediyesi Atlı Binicilik Kulübünün at gösterisini vatandaşlar ilgi ile izledi. Bugün ayrıca Mehteran takımının gösterisinin ardından foto safari, tahta araba yarışları, atıcılık, Nebiyan fasulye yemeği yarışması düzenlendi.

Festivale Samsun Vali Vekili Hasan Öztürk,  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gençlik ve spor Eski Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz ve Orhan Kırcalı, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ile davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

reklam