reklam
reklam
DOLAR32,3317% 0.24
EURO35,0963% -0.12
STERLIN40,9637% -0.14
FRANG35,7126% 0
ALTIN2.297,14% 0,86
BITCOIN2.299.4791.346
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Samsun’da 55 bin 555 fidan toprakla buluştu!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Samsun’da 55 bin 555 fidan toprakla buluştu!
reklam

Samsun Valisi Osman Kaymak, 11.Kasım’da saat 11.11’de daha yeşil bir Türkiye için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genelgesiyle ilan ettiği Milli Ağaçlandırma Günü Atakum Büyükoyumca Mahallesi’nde düzenlenen fidan dikim törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çevre ve ağaçlandırma konusuna her gün özen göstereceğiz. Belediye olarak çevresel projelere büyük destek veriyoruz. Samsun, fidanları toprakla buluşturma projesine en fazla katılım sağlayan illerden bir tanesidir. Bu bizi hem mutlu ediyor, hem de gururlandırıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak biz her gün ağaç dikme bayramıymış gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bize güç verdiniz. Bize gelecekle ilgili umut verdiniz. Yönetici, idareci, öğrenci, aileler, engelliler ve yabancı öğrenciler olmak üzere hep birlikte bu etkinliği gerçekleştirdik. Bu projenin geleceğimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Çevre konusunda bilinçlenen gençlerin Türkiye’yi geleceğe taşıyacağını ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak, “Türkiye’de bugün 11 milyondan fazla fidan dikiliyor. Fidanlar toprakla buluşacak. Samsun’da bize de verilen hedef 55 bin 555 adet fidandı. Bu projede bütün fidanlar sahiplenildi. Rastgele sanal ortamda yapılmadı. Gerçek bir fidan dikme etkinliği oldu. Proje başında hemen fidanların paylaşılması anlamında Türkiye’deki ilk 3 il arasına girdik.

Çevre ve ağaçlandırma konusunda büyük bir bilinçlenme var. Bugün buraya gelen çocuklarımız da bu bilinçle büyüyecekler ve bu güzel ülkemizi yarınlara taşıyacaklardır. Bu ağaç dikme etkinliği geleceğimiz için çok önemlidir. Ben bu projeye destek veren ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekili Dr. Ahmet Demircan ve protokol üyeleri ile birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın genelgesiyle ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Atakum-Büyükoyumca Mahallesi fidan dikim etkinliğinde fidanları toprakla buluşturup, can suyunu verdi.

Bu kapsamda ‘Geleceğe Nefes Ol’ kampanyası bünyesinde gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetiştirilmesi amacıyla ilimizde halkımızın yoğun katılımıyla 17 ilçemizde 27 lokasyonda öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine ve 7 den 77’ye toplumun bütün kesimlerinden vatandaşlarımızın katkılarıyla 55.555 fidan toprakla buluştu.

reklam