reklam
reklam
DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.108.606-1.236
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Millet, ‘Parktek’in’ tümden kaldırılmasını istiyor!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Millet, ‘Parktek’in’ tümden kaldırılmasını istiyor!
reklam

Yıllardır Samsun’da sorun haline gelen ‘Parktek’ uygulamasında sorunlar bitmiyor. Vatandaşlar,  Parktek’in tümden kaldırılmasın isterken, Parkterk yetkilileri, bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından kaldırılan caddelerin tekrar kendilerine verilmesini istiyor. 

Parktek Genel Müdürü Ömer Gürcan, Samsun’da bazı caddelerin esnafının Parkomat cihazı talep ettiğini belirtti. Eski Başkan Zihni Şahin tarafından Parktek uygulaması kaldırılan caddelerin tekrar parktek uygulamasına geçmesini talep eden Özcan, ” Vatandaşlarında bu bu konuda talepleri var” dedi.

Samsun’da trafiğin akışını aksatan durumlardan rahatsız olan vatandaşlar ücretli otopark talebini belediyeye bildirdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Ulaşım Daire Başkanlığı’na dilekçe gönderen Samsun esnaf ve kurumları, cadde üzerinde bulunan ve trafiği işgal eden araç ve duba gibi unsurlardan rahatsızlık duyduğunu belirtti. Cumhuriyet Caddesi, Abdülhak Hamit Caddesindeki araçlardan ve trafiği işgal edecek unsurlardan şikayetçi olan vatandaşlar ücretli otopark yapılanmasının tekrar uygulamaya konmasını istiyor.

Gürcan konuyla alakalı olarak şu açıklamayı yaptı, “Daha önce ücretli otopark olarak kullanılan caddeler, Cumhuriyet caddesi, Fuar caddesi, Abdulhakhamit caddesi ve İstiklal caddesinin ara sokakları için parkomat cihazı istediler, sözleşme  gereği maliyeti 500 bin TL’yi bulan yatırım yapıldı. Sonra eski başkan Zihni Şahin tarafından bu caddeler kapatıldı. Fakat esnaf tarafından bu caddelerin tekrar açılması yönünde büyük şehir belediyesine talep geldi. Bu dilekçeleri sizlere gönderiyorum.
VATANDAŞ TÜMDEN KALDIRILMASINI İSTİYOR
Parktek uygulamasının diğer caddelere de yaygınlaştırılması taleplerini değerlendiren vatandaşlar, uygulamanın tümden kaldırılmasını istediler. Her caddeden 3-5 imza ile kamuya ait caddelerin Parktek  firmasına bırakılamayacağını belirten vatandaşlar: “Konu imza ile çözülüyorsa, tümden kaldırılması için on binlerce imza toplanır. Belirtilen caddelerde bazı esnafların cadde ve yolları duba ve tezgahla kapatması doğru değil. Bunu yine belediye çözecektir. Zabıta ne iş yapıyor? Zabıta işini yapacak ve caddelerdeki dubalara müsaade etmeyecek. Ayrıca caddelerde vatandaşın yürümesi için ayrılan bölümlere tezgah açılmasını yine zabıta önleyecek” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
reklam