reklam
reklam
DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.102.9595.548
reklam
Bülent GürkanTÜM YAZILARI

Marka şehir olmak için

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Son dönemde ev sahipliğini yaptığı uluslararası spor organizasyonları ile adını duyuran Samsun, geçen ay Avrupa’nın en yetenekli genç golfçülerini ağırladı. Avrupa Turu’ndan (European Tour) sonra kıtanın en önemli golf organizasyonu olan Challenge Turu’nun bir ayağı 25-28 Nisan tarihlerinde Samsun Golf Kulübü’nde düzenlendi.

Bu önemli organizasyonla Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin efsane başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın hayali de gerçek oldu. Atakum’daki sahayı Samsun’a kazandıran Yılmaz, 15 Temmuz 2016’daki açılıştan hemen sonra dokuz çukurluk sahanın 18 çukurlu şampiyona sahasına dönüştürülmesi için tüm imkanlarını seferber etmişti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Sahası’nı sadece bir spor tesisi olarak değerlendirmek yanılgı olur. Golf bir şehrin marka değerini yükselten deyim yerindeyse kaderini değiştiren bir spordur. Samsun halen ülkemizde İstanbul, Antalya, Ankara, Aydın ve Muğla ile birlikte altı şehirden birisi, Karadeniz Bölgesi’ndeki ise tek şehir. Bu saha dünyada deniz dolgu üzerine yapılmış ilk ve tek golf sahası olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Samsun, İstanbul’la birlikte Karadeniz’e kıyısı olan şehirler içinde golf sahasına sahip iki şehirden birisi.

Uygun iklim ve sahanın yapısı nedeniyle neredeyse yılın her ayı Samsun’da golf oynamak mümkün. Sahanın açıldığı günden bu yana büyük destek veren Türkiye Golf Federasyonu, Samsun’u ülke golfünün altyapı merkezlerinden biri olarak düşünüyor. Yüzü aşkın minik ve genç oyuncuya sahip Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyor.

Eğer Samsun, yerel yönetimi ve sivil toplum kuruluşları ile golf sahasına sahip çıkabilirse yakın gelecekte şehrin marka değerine müthiş katkı yapan bir enstrüman kazanır. Turizmde ön plana çıkma çabasında olan şehrin golf turizminden payını almaya başlaması saha ile ilgili ön yargıları da yıkacaktır.

Bundan böyle genelde golf ve spor üzerine yazılarımızla www.samsunseshaber.com’da olacağım. Kaliteli ve özgün içeriğiyle Samsun medyasında yeni bir soluk olan sitenin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

 

reklam