reklam
reklam
DOLAR32,3698% 0.16
EURO35,0493% -0.16
STERLIN40,9664% 0.15
FRANG35,9136% 0.19
ALTIN2.324,87% 0,19
BITCOIN2.284.092-0.679
reklam
HALİL DÜZENLİTÜM YAZILARI

Kol Kırılmış, Yen içinde kalmış…

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Yılport Samsunspor’un şampiyonluğu nasıl kaçırdığının detayları ortaya çıktı. Şimdi basında yer alan bu detaylara baktığımızda “Kırmızı Beyazlı” ekip, aslında kendi içerisinde gelişen ve dur denil(e)meyen hatalar zincirinin kurbanı olmuş.

İşte Yerel medyada yer alan haberde,  7 başlıkta göz göre göre giden şampiyonluğun öyküsü;

ŞAMPİYONLUK GÖZ GÖRE GÖRE KAYBEDİLMİŞ

Geçen sezon hedeflediği şampiyonluğa ulaşamayan Yılport Samsunspor’da beklenen performansın altında kalınması ve bir üst lige çıkılamamanın faturası önce Teknik Direktör İsmet Taşdemir’e, daha sonra ise transfer ve izleme komitesinde yer alan Emin Kar, Ercan Koloğlu ve Celil Sağır’a kesilmişti. 2019-2020 sezonuna hızlı bir giriş yapmak isteyen Kırmızı Beyazlı ekipte geçen sezon yaşanan olumsuzlukların nedenleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Perde arkasında neler yaşandı? Hangi gelişmeler takımda negatif bir hava yarattı? İşte ayrıntılar;

1-  KAMPTA KAVGA ÇIKTI

Yılport Samsunspor’un geçen sezon başında Erzurum’da gerçekleştirdiği sezon öncesi kampı zihinsel anlamda verimli geçmedi. Onlarca transfer yapılan takımda bazı futbolcular kendi aralarında ciddi anlamda kavga etti. Bu yaşanan olumsuzluktan sonra dönemin Teknik Direktörü Taner Taşkın ve ekibi durumu toparlamaya çalıştı fakat zihinsel anlamda futbolcuları şampiyonluğa ve takım olmaya hazırlamak zorlaştı. Yılport Samsunspor yönetimi ve idari kadro bu olayın duyulmaması için elinden geleni yaptı. Bazı gazeteciler durumu çoktan öğrenmişti ama şampiyonluğa hazırlanan Samsunspor’un pozitif havasına gölge düşürmemek için haber yapmadı.,

2- İDARİ KADRO İLE SCOUT EKİBİ UYUŞMADI

Yapılan transferler konusunda eleştiriler alan Emin Kar, Ercan Koloğlu ve Celil Sağır devre arasında yapılan Aytaç Sulu transferine karşı çıktı. Takımın en çok kazananı Aytaç Sulu’ya ihtiyaç olmadığını ve bu ligde aşısının tutmayacağını söyleyen transfer komitesi dinlenmedi, transfer yapıldı. Primlerle birlikte yıllık 400 Bin Euro ( 2 Milyon 400 Bin TL) ücret aldığı iddia edilen Aytaç Sulu’nun oynadığı ilk 3 maçta Samsunspor 5 gol yedi, 2 mağlubiyet 1 galibiyet aldı. Scout ekibi ile idari kadronun uyuşmazlığı Aytaç Sulu transferi ile başladı ve ondan sonrada hep devam etti. Genel Menajer Mustafa Aztopal ve Teknik Menajer Yücel Uyar, transfer komitesi ve izleme komitesiyle birlik olamadı. Her konuda uyuşmazlık vardı.

3- TAKIMDA GRUPLAŞMA

İdari kadroda hal böyle olunca haliyle bunu futbolcularda fazlasıyla fark etti. Böylece futbolcularda onları örnek aldı, kendi aralarında gruplaştı. Bunu düzeltmek idari kadronun elindeydi fakat kimse müdahale etmedi. Hatta kim hangi futbolcuları transfer ettiyse o futbolcular kendi aralarında gruplaştı. Takım olamamanın en büyük etkeni buydu.

4- PUBG BAĞIMLILIĞI

Son bir kaç yıldır gençlerin ve çocukların bağımlısı olduğu PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) adlı bilgisayar ve telefon oyunu Yılport Samsunspor’un saha içerisindeki performansını etkileyen en önemli faktörlerden. Bazı futbolcuların sabahlara kadar kendi aralarında PUBG oynadıkları için Nuri Asan Tesisleri’nde antrenman öncesi takım olarak yapılan kahvaltılara geç kaldıkları hatta yetişemedikleri öğrenildi. Oyun oynamak için uyku düzenlerine dikkat etmeyen futbolcular aynı zamanda iç saha maçlarında tesislerden 19 Mayıs Stadyumu’na takım otobüsü ile giderken maça konsantrasyon olmaları gerekirken yine PUBG oynayarak gittikleri ileri sürüldü. Bu duruma ne Taner Taşkın müdahale etti, ne de İsmet Taşdemir. Hatta Kastamonuspor’a 1-0 mağlup olunan deplasman sonrasında futbolcular yenilginin üzüntüsünü yaşamak yerine takım otobüsünün kendilerini almalarını beklerken PUBG’i oynuyorlardı.

5- NARGİLE KEYFİ

Futbolcuların oyun çılgınlığını fark eden Celil Sağır’ın artık ligin ikinci devresin canına tak etti. İsmet Taşdemir ile görüşen Celil Sağır soyunma odasında futbolcularla konuşacağını söyleyince, Taşdemir’den “Böyle bir şey yaparsan istifa etmek zorunda kalırım” cevabını alınca kendisini frenledi. PUBG bağımlılığının yanı sıra futbolcuların bir başka bağımlılığı ise nargileydi. Sabah kahvaltılarına ve uyku düzenlerine dikkat etmekle kalmayıp Samsun’un çeşitli kafelerinde nargile içen futbolculara buda yetmedi, Nuri Asan Tesisleri’nde kendilerine ayrılan istirahat odalarında tüttürmeye başladılar. İdari kadrodan önemli bir isimde bunu biliyordu fakat oralı olmadı, futbolculara müdahale etmedi.

6- YILDIRIM’IN ‘TWEET’LERİ

Yılport Samsunspor Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım’ın attığı bazı ‘tweet’ler ve açıklamalar futbolcuları endişe içerisine soktu. Özellikle “Bir üst lige çıkalım, Süper Lig kadrosu kuracağız” gibi söylemler futbolcuların kulübe olan bağlılığını kopardı. Bazı futbolcular bunu teknik heyet ve idari kadro ile paylaştı fakat yapılabilecek bir şey yoktu.

7- CELİL SOYUNMA ODASINI BASTI!

Transfer ve izleme komitesinde yer alan ve Ramazan Bayramı’nın ikinci günü görevinden istifa eden Celil Sağır, takımda ağabeylik yapan birinin olmadığını fark edince sazı eline almak istedi. Play Off çeyrek final rövanş maçının devre arasında soyunma odasına giren Celil Sağır “Dünya kadar para alıyorsunuz, ne eksiğiniz var? Neden isteksiz oynuyorsunuz?” diyerek futbolculara kızdı.  Fakat Celil’in bu çıkışı futbolcular üzerinde hiçbir etki yaratmadı, Samsunspor ikinci yarıda da sahada yokları oynamıştı…

ŞİMDİ GÜNDEME GELMEZİ MANİDAR

İşte böyle…aradan 24 saat geçmesine rağmen bu yazılanlar yalanlanmadığına göre doğru kabul etmek zorundayız.  Oysa 2018–19 sezonuna ne umutlarla başlamıştık. Biz bu ligde misafiriz, 5 yıllık plan yapıldı ve 55. yılında Avrupa kupalarında mücadele edeceğiz deniliyordu.

Takım Piyasa değeri açısından bulunduğu ligin en pahalı takımıydı. Yönetim hedeflerine ulaşmak açısından hiçbir fedakârlıktan kaçmadı. Tam 80 Milyon lira bir sezonda harcama yapıldı. Bunların bir kısmı yeni transferlere, bir kısmı da geçmiş borçların ödenmesi şeklindeydi.

Takım bırakın 3.ligi çoğu Süper lig takımlarının dahi sahip olmadığı imkânlara sahip olmuş, son derece iyi bir ortamda kamp yapıyor ve deplasmanlara uçakla gidiyordu.

Lig başladı ve ilk şok Sancaktepe Belediye Spor karşısında yaşandı. Buna yol kazası deyip üzerinde fazla durulmadı. Haftalar ilerledikçe maç kazanılıyor fakat takım iyi futbol oynamıyordu.

Haftalar ilerledi ve şampiyonluk için çıkılan yolda bir defa bile lider ol(a)madan sezon tamamlandı. Doğrudan çıkamadık, hadi play oftan çıkarız dedik oda olmadı.

Şimdi  bir sezon boyunca yaşanan ve dışarıya sızmayan olayların takımı şampiyonluktan ettiğini görüyoruz. Yani “Kol kırılmış, Yen içeride kalmış” Keşke içeride kalmasaymış.

Şimdi bu olaya iki noktadan bakmakta fayda var. Bir bu bilgiler neden sezon içerisinde değil de şimdi gündeme geldi?

İki bu bilgilerin dışarıya yansıtılmasında istifaların bir rolü var mı? Bilmiyoruz…Bildiğimiz zamanlamanın manidar olduğudur.

Peki yazılanlar:

İşte onlar korkunç…Burada katılmadığım sadece Sayın Yıldırım’ın  açıklamalarının eleştirilmesi…

Adam haksız mı kardeşim, bu ligde mücadele eden bir takıma 80 Milyon lira para harcayacaksın ve o takım sıradan top oynamaya devam edecek. Neyse…Olan olmuş…önümüze bakalım…

Yalnız kamuoyunun yönetimden beklediği bu iddiaların üzerinin örtülmemesi ve takımda gruplaşma yapanların, vaktini nargile kefelerinde geçirenlerin, takımın ruhuna uymayanların, mesleğini profesyonelce yapmayanların bir dakika bile bu takımda durmamasıdır.

Sayın İsmail Uyanık ve Yüksel Yıldırım’a bu şehir güveniyor. Bunların dışında kimse vazgeçilmez değildir.

Ortada anlatılanlar yaranın kangren olduğunu gösteriyor. Artık kangren olmuş yarayı tedavi etmek için uğraşmayalım. Kangren olmuş uzvun tedavi edilme imkânı yok…. Çözüm belli…

Son olarak Takıma saha içerisinde  gerçek manada liderlik yapacak bir isme ihtiyaç var. Yani tecrübeli bir kaptana. Aslında kadroda böyle bir isim var. Benim önerim takıma devre arasında katılan Aytaç’ın bu görevi kesinlikle başarıyla yapacağı şeklindedir.

Sağlıcakla kalın…

 

 

 

reklam