reklam
reklam
DOLAR32,3400% -0.07
EURO34,8790% 0.06
STERLIN40,6534% 0.01
FRANG35,7427% 0.57
ALTIN2.393,53% -0,14
BITCOIN63.362,810.89
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

işte’Kibar Feyzonun’ köyü

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
işte’Kibar Feyzonun’ köyü
reklam

Yıllardır adeta film platosu olarak kullanılan Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı eski adıyla Harran, şimdiki ismiyle Kavalcık Köyü, Kibar Feyzo, Adak, Ezo Gelin, Kaçak, Asi, Kasaba gibi birçok film ve diziye ev sahipliği yaptı.

 

 

Filmler çekilirken Adile Naşit, Türkan Şoray, Tarık Akan, Fatma Girik, Kadir İnanır, Necla Nazır, Şener Şen, Kemal Sunal, Müjde Ar, İlyas Salman ile Asi dizisinin birçok oyuncusunu ağırlayan köyün son aylardaki misafirleri ise Suriyelilerden oluşuyor. 

 

Kibar Feyzo filminde başlık parasını toplamak için köyden ayrılan ve çalıştığı yerde başkalarına 300 lira verilirken kendisine 100 lira verilmesine tepki gösteren Kibar Feyzo’nun (Kemal Sunal), aradaki farka itiraz etmesi ile “onlar sendikalı” denmesi, Kibar Feyzo’nun da “Ben de Harranlıyam” diye yanıt vermesi, filmin en fazla akıllarda 

Filmde, Harran diye adlandırılan yer ise Kavalcık köyünün eski adı olarak biliniyor. 

 

Yeşilçam’ın ve yeni dönem Türk dizilerinin vazgeçilmez platolarından birini oluşturan köyde, Kibar Feyzo filmindeki Maho Ağa’ya (Şener Şen) ait konak da bulunuyor.

Bugünlerde filmdeki halinden eser kalmayan konak, aşırı yıpranma nedeniyle yıkılma tehlikesi yaşıyor.

Konaktaki meşhur havuz ve eklentileri ise bakımsızlıktan adeta harabeye dönmüş durumda.

Kibar Feyzo filminde oynayan Hasan Demir (60), filmin kendisi 24 yaşındayken çekildiğini, o dönemde film oyuncularını ve ekibini taksiyle taşıdığını, günlük 500 lira para kazandığını söyledi.  

Filmde de küçük bir rol aldığını anlatan Demir, “Ağa, Feyzo’ya falaka cezası veriyor. O sırada falakayı tutanlardan biri benim. “

“Filmdeki düğün sahnesi de babamın evinde çekildi. Çok güzel bir film olmuştu. Öyle bir film bir daha çekilmedi. Buraya başkaları film çekmek için geldi ama bir daha öyle bir film çekilmedi” diye konuştu.  

Köyleri sayesinde birçok sanatçıyla tanışma ve çalışma imkanı bulduklarını belirten Demir, “Kibar Feyzo çekilirken biz çok eğlendik, bütün köylü eğlendi. Kemal Sunal, otelde kalıyordu. Bisiklete binerdi, türkü söyleyerek gezerdi, millet de arkasında dolanırdı. Halen yayınlandığında tüm köylüler ilgiyle seyrediyoruz” dedi. 

 

 

reklam