reklam
reklam
DOLAR32,4015% -0.12
EURO34,7913% 0.12
STERLIN40,6859% 0.27
FRANG35,5397% 0.17
ALTIN2.436,99% -0,07
BITCOIN62.300,30-2.491
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

İlkadım Belediyesi’nin ‘Refakatçı Evi’ hizmete girdi

Yayınlanma Tarihi : Google News
İlkadım Belediyesi’nin ‘Refakatçı Evi’ hizmete girdi
reklam

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bugün açılışı yapılan “Refakatçi Evi” kamu hastanelerinde tedavi gören hastaların yakınlarının konaklayacağı, beş yıldız konforunda, 60 yatak kapasiteli olarak düzenlenen törenle hizmete girdi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yaptığı hizmetlerle vatandaşların gönlünü fethedip hayır dualarını alıyor. Yapımına geçen yıl başlanan ‘Refakatçi Evi’ tamamlanarak 5 yıldızlı otel konforunda düzenlenen törenle hizmete girdi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Refakatçi Evi Projesi” ile vatandaşların hasta refakati sırasında kalacak yer sıkıntısına son verdi. Özellikle hastanelere uzak ilçelerden ve kırsal mahallerden gelen vatandaşların sıkıntısını giderecek projeyle kentin önemli bir eksiği de kapatmış oldu.

Özellikle hastanelere uzak ilçelerde ve kırsal mahallelerde yaşayan hasta yakınlarının maddi ve manevi bakımdan yaşadıkları zor süreçte yardımına koşacak olan projenin açılış kurdelesi düzenlenen törenle kesildi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş açılışta yaptığı konuşmasında söyledi: “ Refakatçi Evimiz Çevre illerden ve kırsal kesimden Samsun’a gelen vatandaşlarımızın istirahat edebileceği, duşunu alabileceği, yemek yiyeceği ve konaklayabileceği bir yer oldu. Amacımız hasta yakınlarının mağdur olmasını engellemek. Çok pozitif geri bildirimler alıyoruz. Bu hizmeti sosyal medyadan duyup bize teşekkür eden vatandaşlarımız var. Son derece mutlular. Manevi açıdan biz de son derece mutluyuz. Hastanelerde yakınları kalanlar bilirler refakatçiler son derece sıkıntı yaşamaktadırlar. Koridorlarda günlerce sandalye üzerinde sabahlıyorlar. Buralar hijyenik açıdan da çok sağlıklı olmuyor. Artık bu mekanlarımızda hem vatandaşlarımıza barınma, dinlenme, yemek ve temizlik ihtiyaçlarını karşılama imkanı sağlayacağız” dedi.

Başkan Demirtaş, Refakatçi Evi’nin  şuan 30 oda ve 60 yatak kapasitesinde olduğunu, talebe göre yatak kapasitesinin artırılarak 90 yatak kapasitesine çıkartılabileceğini sözlerine ekledi.

 

reklam