reklam
reklam
DOLAR32,3400% -0.07
EURO34,8790% 0.06
STERLIN40,6534% 0.01
FRANG35,7427% 0.57
ALTIN2.393,53% -0,14
BITCOIN63.974,260.46
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Havza’lı öğrenciler Akif’i izledi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Havza’lı öğrenciler Akif’i izledi
reklam

Havzalı öğrenciler İstiklal Marşımızın kabulünün yüzüncü yılı, Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle İstiklal Marşı’nın anlamını ve Kurtuluş Savaşının önemini anlatmak amacıyla İstanbul’un işgalinden İstiklal Marşı’nın kabul edildiği tarihe kadar olan dönemi ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan “AKİF” filmi izlediler.

Havza Kaymakamlığı, Havza Milli Eğitim Müdürlüğü ile Havza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile düzenlenen “Sinema Günleri” etkinlikleri İstiklal Marşımızın kabulünün yüzüncü yılı, Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle çekilerek vizyona giren Akif filmi için bilet ve ulaşım imkanları sağlanarak öğrencilerin Merzifon’a götürüldü.

135 Ortaokul ve Lise öğrencisinin katıldığı etkinlik kapsamında filmi izleyen öğrenciler filmi çok beğendiklerini ve herkesin izlemesini tavsiye ederek kendilerine bu imkanı tanıyan büyüklerine bir kez daha teşekkür ettiler.

Havza Kaymakamı Cengiz Nayman; “Öğrencilerimizin sosyal hayatlarını zenginleştirmek için düzenlediğimiz sinema günleri kapsamında İstiklal Marşımızın kabulünün yüzüncü yılı, Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı dolayısıyla “AKİF” filmi tercih ettik. Öğrencilerimiz izlemiş oldukları film ile İstiklal Marşımızın yazılışı ve ülkemizin o zaman ki şartlarını daha iyi anlamalarını, yaşanılan zorlukları izleyerek öğrenmeleri de sağlanmış oldu. Bu ve benzeri sosyal etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.

reklam