reklam
reklam
DOLAR32,3400% -0.07
EURO34,8790% 0.06
STERLIN40,6534% 0.01
FRANG35,7427% 0.57
ALTIN2.393,53% -0,14
BITCOIN63.477,970.83
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Çek şarkıcı Hana Horka, kasten Covid’e yakalandıktan sonra öldü

Oğlu BBC’ye verdiği demeçte, Çek Cumhuriyeti’nden bir halk şarkıcısı kasten Covid’e yakalandıktan sonra öldü.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çek şarkıcı Hana Horka, kasten Covid’e yakalandıktan sonra öldü
reklam

57 yaşındaki Hana Horka aşısızdı ve pozitif test ettikten sonra iyileştiğini sosyal medyada yayınladı, ancak iki gün sonra öldü.

Oğlu Jan Rek, kendisi ve babası virüse yakalandığında, belirli mekanlara erişmek için bir kurtarma kartı alabilmesi için bilerek enfekte olduğunu söyledi.

Çek Cumhuriyeti Çarşamba günü rekor sayıda vaka bildirdi.

Her ikisinin de aşıları tam olan Bay Rek ve babası, Noel’de Covid’e yakalandı. Ancak annesinin onlardan uzak durmamaya karar verdiğini, bunun yerine kendisini virüse maruz bırakmayı tercih ettiğini söyledi.

“Test pozitif çıktığı için bir hafta tecrit edilmiş olmalıydı. Ama her zaman bizimleydi” dedi.

Çek Cumhuriyeti’nde sinemalar, barlar ve kafeler de dahil olmak üzere birçok sosyal ve kültürel mekana giriş hakkı kazanmak için aşı veya yakın zamanda virüs bulaşmış olduğunun kanıtı

Annesi en eski Çek halk gruplarından biri olan Asonance’ın bir üyesiydi. Bay Rek, hareketinde daha az kısıtlama olması için Covid’i yakalamak istediğini açıkladı.

Ölmeden iki gün önce sosyal medyaya iyileştiğini yazdı: “Şimdi tiyatro, sauna, konser olacak”.

Pazar sabahı, yani öldüğü gün, Bayan Horka daha iyi hissettiğini ve yürüyüşe çıkmak için giyindiğini söyledi. Ama sonra sırtı ağrımaya başladı, bu yüzden yatak odasına uzandı.

Oğlu, “Yaklaşık 10 dakika içinde her şey bitti” dedi. “O boğularak öldü”.

Jan Rek, aşısız olmasına rağmen, annesinin Kovid aşılarıyla ilgili daha tuhaf bazı komplo teorilerine inanmadığını vurguladı.

“Felsefesi, aşı olmaktansa Covid’e yakalanma fikriyle daha iyi olduğuydu. Mikroçip veya benzeri bir şey alacağımızdan değil” dedi.

Konuyu onunla tartışmaya çalışmanın bir anlamı yoktu çünkü çok duygusallaşacaktı, diye ekledi. Bunun yerine, hikayesini anlatarak başkalarını aşı olmaya ikna edebileceğini umuyordu.

“Gerçek hayattan canlı örnekleriniz varsa, bu sadece grafiklerden ve sayılardan daha güçlüdür. Rakamlara gerçekten sempati duyamazsınız.”

Jan Rek ve Hana Horka
Jan Rek, annesinin grubu Asonance’ın halk ve ülke çevrelerinde “oldukça bir efsane” olduğunu söyledi

Çek Cumhuriyeti’ndeki Covid vakalarının sayısı Çarşamba günü yeni bir günlük zirveye ulaştı ve 10.7 milyonluk bir nüfusta 28.469 vaka bildirildi.

Hükümet, son zamanlarda, çalışanlar ve okul çocukları için zorunlu testler de dahil olmak üzere, yükselişle mücadele etmek için yeni önlemler aldı. Testi pozitif çıkan ancak semptom göstermeyen kişiler için izolasyon süresi 14 günden beşe düşürüldü.

Bu ayın başlarında, Prag’da ve diğer şehirlerde binlerce insan, toplumun bazı kesimleri için zorunlu aşılamanın olası tanıtımına karşı gösteri yaptı. Hükümetin planlarını yakında açıklaması bekleniyor.

Çek Cumhuriyeti’nin toplam nüfusunun yaklaşık %63’ü tam olarak aşılanmıştır, bu oran AB genelindeki ortalama %69’dur.
Kaynak: BBC
reklam