reklam
reklam
DOLAR32,5354% 0.26
EURO34,9795% 0.52
STERLIN40,8033% 0.46
FRANG35,6485% 0.44
ALTIN2.435,19% -0,14
BITCOIN62.996,49-1.017
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Fas Nerede? Resmi Adı, Dini, Dili ve Para Birimi Nedir?

Fas, yaklaşık 37 milyon nüfusa sahip bir Afrika ülkesidir. Geçtiğimiz günlerde Portekiz’i eleyerek Dünya Kupası’nda yarı finale çıkan Fas Milli Takımı, ülkenin tüm dünyada gündem olmasına neden oldu.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Fas Nerede? Resmi Adı, Dini, Dili ve Para Birimi Nedir?
reklam

Resmi adı Fas Krallığı olan ülkenin milli takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda tarihte ilk defa yarı finale çıkan Afrika takımı unvanını elde etti. Böylece vatandaşlar tarafından Fas’ın resmi dili, dini, haritadaki konumu ve başkenti merak konusu oldu. Gelin birlikte kısa bir Fas yolculuğuna çıkalım ve Fas nerede keşfedelim…

Fas Nerede? Fas Arap Ülkesi mi?

Fas bir Kuzey Afrika ülkesidir. Ülkenin resmi adı Fas Krallığı’dır. Mağrip ülkelerinden biri olan Fas, Afrika’nın Kuzeybatı ucunda yer alır.

Fas’ın uzun sahil şeridi, Atlantik Okyanusu’ndan Cebelitarık Boğazı’nı çevreler ve Akdeniz kıyılarında son bulur. Ülkenin yüz ölçümü ise, 720.000 kilometrekaredir.

Fas’ın Başkenti Neresi?
Fas'ın Başkenti Neresi?

Fas’ın başkenti Rabat’tır. Kazablanka, Fes, Marakeş, Meknes, Essaovira, Muhammediye, Sale, Skhirat ve Tangier de ülkenin en ünlü şehirlerindendir.

Fas Hangi Ülkeler ile Komşu?

Fas Hangi Ülkeler ile Komşu?

Afrika’nın Kuzeybatı ucunda yer alan Fas’ın komşuları; doğuda Cezayir, kuzeyde ispanya (Fas, İspanya’nın güneyine 13 km uzaklıkta) ve güneyde Moritanya’dır.

Fas, Morocco mu?

Fas, Morocco mu?

Ülkenin ismi Arapça’da ‘El-Mağrib’ yani ‘Batı’, Berberice’de ‘I-Megrib’, İngilizce ve diğer birçok dilde ‘Morocco’ olarak bilinir.

Fas’ın Resmi Dini Nedir? Fas Müslüman Bir Ülke mi?

Fas'ın Resmi Dini Nedir? Fas Müslüman Bir Ülke mi?

Fas’ın resmi dini İslam’dır. Ülkedeki Müslümanlar çoğunlukla Sünni ve Maliki mezhebindendir.

İslam’dan önceki dini Hristiyanlık olan ülkede çok sayıda Yahudi de vardır. Ülkedeki Yahudi topluluğunun birçoğu İsrail’e göç etmiştir.

Fas'ın Resmi Dili Nedir?

Fas’ın resmi dili Arapça’dır.. Ayrıca ülkede Berberice, Fas Arapçası, Hasaniye Arapçası ve Fransızca’da konuşulur.

Fas’ın resmi para birimi ise, Fas Dirhemi’dir. Fas Dirhemi kısaca ‘MAD’ olarak bilinir.

Fas Yönetim Şekli Nedir?

Fas Yönetim Şekli Nedir?

Resmi adı Fas Krallığı olan ülke parlamenter monarşi ile yönetilir. Fas’ta bir kral, bir de seçilmiş başbakan bulunur.

Faslı Kadınlar Nasıl Giyinir?

Faslı Kadınlar Nasıl Giyinir?

Faslı kadınlar, küçük düğmelerle tutturulmuş kapüşonlu, geleneksel motifler ve boncuklarla bezenmiş uzun bir frak olan ‘jeloba’ giyerler. Özel gün ve bayramlarda ise ‘jeloba’ üzerine kaftan giyilir.

Fas tarzı giysiler genellikle kadife, ipek, organze ve ince pamuklu kumaşlardan tasarlanır. Fas tarzını yansıtan motiflerle oryantal bir şıklık sağlayan Faslı kadınlar parlak masif aksesuarlar tercih ederler. Metal, ahşap ve turkuaz detayların hakim olduğu aksesuarların yanında kehribar çok sık kullanılır.

Fas Vize İstiyor mu? Türkiye’den Fas’a Gidişte Vize ve Pasaport Gerekiyor Mu?

Fas Vize İstiyor mu? Türkiye'den Fas'a Gidişte Vize ve Pasaport Gerekiyor Mu?

Fas’a gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, 90 gün boyunca vizesiz dolaşım izin veriliyor. Vizesiz giriş yapılabilen Fas’a gitmek için kimlik kartı ile birlikte en az 6 ay geçerli pasaporta ihtiyacınız var.

Fas, dünyanın önemli turizm merkezlerinden biridir. Fas’ı ziyaret etmek isteyenler için önemli bir bilgi daha verelim. Coğrafi güzelliği ile dikkat çeken Fas, ekonomik olarak da ucuz bir ülkedir.

reklam