reklam
reklam
DOLAR32,3786% 0.16
EURO34,9653% -0.34
STERLIN40,9761% 0.21
FRANG35,9171% 0.13
ALTIN2.325,61% 0,22
BITCOIN2.263.167-1.161
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Büyük merakla bekleniyordu! Yerli otomobil işte böyle olacak

Yayınlanma Tarihi : Google News
Büyük merakla bekleniyordu! Yerli otomobil işte böyle olacak
reklam
Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu A. Ş. tarafından uzun süredir üzerinde çalışma yürütülen yerli otomobil projesi için geri sayım başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobilin örtülü fotoğrafını paylaştığı yerli otomobilin tasarımı merak ediliyordu. İşte yerli otomobilin ortaya çıkan tasarımı…
Türkiye yerli otomobiline kavuşmak için gün sayıyor. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu A. Ş. tarafından uzun süredir üzerinde çalışma yürütülen yerli otomobil projesi için bir dönüm noktası daha geldi. Tanıtım tarihi, önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Sonra da Bakan Mustafa Varank tarafından Twitter üzerinden doğrulandı.

Son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli otomobil için ”27 Aralık Cuma günü Gebze’de düşünüyoruz. Hayırlısı bakalım” açıklaması ardından yerli otomobilin örtülü fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Yediden yetmişe herkes yerli otomobilin tasarımını merak etmeye başladı. İşte tasarımı ve donanımıyla kendine hayran bırakacak yerli otomobil.

Araç, tasarımı ve donanımıyla adından çok konuşturacak. Araçta donanım olarak, otonom sürüş sitemi, acil durum fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi , panoramik cam tavan gibi özellikler öne çıkıyor.

Dikkat çeken özelliklerinden biri de tek şarjla 500 kilometre menzile sahip olması. 2020’de satışa sunulacak yerli araçta 4×2 ve 4×4 seçenekleri yer alacak.

reklam