reklam
reklam
DOLAR32,3767% 0.16
EURO35,0559% -0.16
STERLIN40,9829% 0.16
FRANG35,9249% 0.19
ALTIN2.325,03% 0,20
BITCOIN2.281.1840.006
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Başkan Deveci’nin 10 Kasım mesajı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Başkan Deveci’nin 10 Kasım mesajı
reklam

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edilişinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Basına ve kamuoyuna;

Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlığının simgesi, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin önderi, edebi başkomutanımız ve eşsiz devrimci Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 81. yıl dönümünde büyük bir özlem, şükran ve minnetle anıyoruz.

Atatürk’ün, bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’i ve devrimlerini korumak, onu her zaman daha ileriye taşımak hepimizin en onurlu görevi, görevden öte sorumluluğudur. Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Büyük Önder’in, öngördüğü çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek için, Cumhuriyet’in bizlere sunduğu demokrasi kültürünü yaşam biçimi olarak benimsemeli, hukuk devleti, insan hakları ve demokratikleşme alanlarındaki eksikliklerimizi hızla gidermeliyiz. Bu konudaki başarımız, aydınlık yarınların kurulabilmesi, yurttaşlarımıza daha iyi olanakların sunulabilmesinin de yolunu açacaktır.

Her 10 Kasım, bu sorumlulukları yeniden hatırladığımız; mücadelesi, fikri ve eserleriyle ülkemizin yolunu her an aydınlatan bir büyük lideri her geçen gün büyüyen bir özlemle andığımız, aynı zamanda da Cumhuriyet değerlerine daha sıkı sarıldığımız, Atatürk’ün yol arkadaşları olarak ülkemizi çağdaş ve örnek Cumhuriyet’e kavuşturmak için dayanışmamızı güçlendirdiğimiz bir gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet’e sahip çıkma ve koruma irademizi tekrar tekrar ortaya koyduğumuz bu günde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bağımsızlık mücadelemizde canlarını vatanımız için feda etmiş tüm kahramanlarımızı sonsuz minnet ve saygıyla anıyoruz.

Atakum Belediye Başkanı

Av. Cemil Deveci

reklam