reklam
reklam
DOLAR32,4916% -0.16
EURO34,9570% 0.34
STERLIN40,6803% 0.25
FRANG35,5995% 0.1
ALTIN2.433,02% 0,41
BITCOIN64.404,00-0.646
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Bakanlık açıkladı!…Samsun’dan 4 Firmanın 5 Ürünü Sahte Gıda Listesinde

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bakanlık açıkladı!…Samsun’dan 4 Firmanın 5 Ürünü Sahte Gıda Listesinde
reklam

Tarım Bakanlığı, sahte üretim yaparak usulsüz üretim yapan firmaların isimlerini açıkladı. Listede Samsun’dan 4 firma bulunurken, peynire nişasta, zeytin yağına belirsiz yağlar ve ete kanatlı hayvan eti katıldığı belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi.

Tağşiş yaptığı, ürünlere yan madde ve ilaç kattığını tespit ettiği 618 firma arasında Samsun’dan da 7 firma bitkisel yağ ve margarin, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri kategorisinde yer aldı.

Buna göre Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tağşiş yaptığı, ürünlere yan madde ve ilaç kattığını tespit ettiği 618 firma arasında Samsun’dan bir tanesi zeytinyağı, 3’ü gıda (Restoran), diğer 3’ü ise süt ve süt ürünleri sektöründe yer aldı. Bir köfte salonundaki köftelerde baş eti tespit edilirken, bir diğer restorandaki kıymalı pide harcında ‘Sindirim sistemi dokusu’ tespit edildi.

SAMSUN’DA HİLELİ ÜRÜN SATAN FİRMALAR 

1- Firma: Zaimoğlu Gıda Tar.Ür.İth.Mad.İnş.Paz.Nak. İmalat San ve Tic. Ltd.Şti. (İlkadım/ SAMSUN) Ürün: Karadeniz İftar- Rafine Vinterize Yemeklik Ayçiçek Yağı Kusur: (Yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu (ayçiçek yağından başka tohum yağları tespiti)
2-  Firma: Zaimoğlu Gıda Tar.Ür.İth.Mad.İnş.Paz.Nak. İmalat San ve Tic. Ltd.Şti. (İlkadım/ SAMSUN) Ürün: Doğukar Ayçiçek Yağı (Yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu  Kusur: (Ayçiçek yağından başka tohum yağları tespiti)
3- Firma: Akçaabat Köfte Salonu – Bülent YÜKSEL/ Samsun-Ankara Karayolu 60. Km. (Kavak/SAMSUN)   Ürün: Izgara Köfte  Kusur: Baş Eti Tespiti
4- Firma: Dö-Pi Gıda Lok. Kaft. Hiz. San.Tic. Ltd. Şti. (Beyaz Saray Lokantası) – Ebubekir DEMİR/ Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:5 (Bafra/SAMSUN) Ürün:Kıymalı Pide Harcı  Kusur: Sindirim Sistemi Dokusu Tespiti

5- Firma: Yıldız Kardeşler Kasap ve Ocakbaşı Restoran – Fatih YILDIZ/ Kirazlıkçay Mahallesi Değirmenbaşı Caddesi No:77/A (Çarşamba/SAMSUN) Ürün: Köfte  Kusur: Kanatlı Eti Tespiti

reklam