reklam
reklam
DOLAR32,3400% -0.07
EURO34,8790% 0.06
STERLIN40,6534% 0.01
FRANG35,7427% 0.57
ALTIN2.393,53% -0,14
BITCOIN63.554,992.748
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

En çok yağ yakan besinler

Yayınlanma Tarihi : Google News
En çok yağ yakan besinler
reklam

Vücuda girdikten sonra yağ yakma amacıyla diğerlerine nazaran daha etkili olan besinler bulunuyor. Günlük hayatta bize sık sık eşlik eden bu ürünler, bir süre sonra belin incelterek vücuda etkili olmaya başlıyor. İşte yağ yakan besinler…

1/12

C vitamini açısından zengin olan besinler yağ yakmak için en önemli seçeneklerden biridir. Yağın vücutta doğru bir şekilde yayılmasına yardımcı olan greyfurt, mucizevi özelliği ile birçok insanın ilk tercihi oluyor. Kahvaltıda yarım greyfurt yemek ya da akşam yemeğinden otuz dakika önce tüketmek doygunluk yaratacaktır.

2/12

Karabiberin içinde bulunan ve önemli bir madde olan Piperin, vücuttaki yağ hücrelerinin oluşumunu azaltmada oldukça etkilidir. Öte yandan metabolizmayı da hızlandırmaya yardımcı olan karabiber, diyet sürecinde önemli bir rol oynar.

3/12

Tarçının kan şekeri seviyesini düşürdüğü herkes tarafından bilinmektedir. Bu özelliği ile sık sık şeker tüketenlerin iştahını bastırmada yardımcı olan tarçın, çay, kahve ve yoğurtla birleşerek vücuda kolayca girer ve etkisini gösterir.

4/12

Yumurtanın en önemli özelliği kalorilerinin düşük olması ve her birinde ortalama 7 gram proteinle birlikte birçok yararlı besin maddelerini içermesidir. Yapılan araştırmalar sonucunda, kahvaltıda yumurta yenmesi, diğer öğünlerde daha az yemek yeme ihtiyacı uyandırmaktadır.

5/12

Kilo kaybetme sürecinde en çok yardımcı olan besin hiç şüphesiz meyvelerdir. Çok sayıda avantajlar sunan meyveler, içerdiği doğal şeker ile şeker krizini bastırır ve doğal olmayan sağlıksız gıdalar almamanıza yardımcı olur. Elmayı kabuğu ile birlikte yemeniz durumunda, çok fazla lif ve su içermesinden dolayı büyük oranda tokluk hissi yaratacaktır.

6/12

Vücut yağı ile mücadele kapsamında en önemli etkiye sahip olan ve önemi yeterince bilinmeyen ürünlerden biri de yeşil çaydır. Yeşil çayda bulunan fitokimyasal kateşin maddesi metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir. İçerisine bal ve limon ekleyerek de tüketilen çay, diyet sürecinde bireyin hiç şüphesiz en yakın dostudur.
7/12

Antioksidan bakımından zengin olan yaban mersini çok yüksek oranda lif içermesi nedeniyle kek ve kreplerde kullanmak oldukça yanlıştır. Düşük kalorili besinlerin arasında yer alan yaban mersininin yarım bardak ölçüsü yaklaşık 40 kalori kadardır.
8/12

Fındık ve badem gibi yiyecekler genellikle vücuttaki yağ kaybına yardımcı olurlar. Bu kuruyemişler bulundurdukları protein, lif ve sağlıklı yağlarla kalbe fayda sağlamaktadır. Badem le ilgili en iyi özellik taşınabilir olmasıdır. Günde bir porsiyon tüketmek oldukça önem arz etmektedir.

9/12

Kırmızıbiber, iştahı bastırdığı bilinen kapsaisin maddesini içermektedir ve yağ yakımını büyük oranda hızlandırma özelliğine sahiptir.

10/12

Yapılan araştırmalarda kahvenin metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir. Şeker ve krema gibi eklentiler olmadan tüketmek daha sağlıklı ve yağ yakımında önemli rol oynamaktadır. Öte yandan fazla miktarda kafeinin vücut üzerinde zararlı etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle günlük kahve tüketimini 1-3 bardak arasında tutmak önemlidir.

11/12

Karbonhidratlarla ilgili halk arasında bilinen en büyük yanlış kilo aldırdığıdır. Kiona, lif ve protein açısından zengindir ve tokluk hissi vermektedir. Diğer tahıllardan farklı olarak, glisemik indeksi düşüktür. Bu özellik, şeker ve karbonhidratları almanızı frenleyen kan şekerinizi yükseltmediği anlamına gelmektedir.

12/12

reklam