reklam
reklam
DOLAR32,3400% -0.07
EURO34,8790% 0.06
STERLIN40,6534% 0.01
FRANG35,7427% 0.57
ALTIN2.393,53% -0,14
BITCOIN64.131,010.734
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

15 Farklı Ülkeden Çeşit Çeşit Kültürlerin Rengarenk Sabah Sofraları

Her kültürün kendine özel bir mutfağı ve lezzeti bulunuyor. Birçok insanın en mutlu olduğu kahvaltı öğünü, her ülkede farklı lezzetleri barındırıyor. İşte ülkelerin kendilerine özgün kahvaltı kültürleri…

Yayınlanma Tarihi : Google News
15 Farklı Ülkeden Çeşit Çeşit Kültürlerin Rengarenk Sabah Sofraları
reklam

Türkiye- Listenin en kapsamlı ve doyurucu kahvaltı öğünü hiç şüphesiz Türkiye’ye ait. Bol çeşitli öğün birçok damat zevkine hitap ediyor. Yöresel olarak lezzetleri farklılık gösterse de ülke genelinde her kahvaltı masasının olmazları aynıdır. Türk kahvaltısının içeriğinde; Demli çay, sucuk, yumurta, peynir ve reçel çeşidi, domates ve salatalık yer alıyor.

Fransa- Bölgede geniş sofralara yer verilmeden pratik masalar kuruluyor. Fırından yeni çıkan kruvasana eşlik eden reçeller, Fransızların kahvaltıda vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Kahvaltının başrolü ise kahve oluşturuyor.

İngiltere- Biraz tatlı biraz tuzlu olarak öne çıkan İngiliz kahvaltı tabağında neredeyse yok yok. Kızarmış yumurta, sote mantar, ızgara domates ve kuru fasulye yer alıyor. Birden çok lezzete yer verilen tabak, kızarmış ekmek eşliğinde tüketiliyor.

ABD- Büyük bir kıtaya yayılan Amerika’da kahvaltı kültürü bölgeden bölgeye değişkenlik gösterse de Amerikalıların kahvaltıda vazgeçilmezi pankek olduğu biliniyor. Yanında yumurta ve kızarmış pastırma tüketen bölge halkı, kahvaltıyı kahvesiz yapamıyor.

Meksika- Meksika’da her öğünde sıkça kullanılan baharatlar kahvaltı öğününü adeta süslüyor. Tamamen kendilerine özgü yemek kültürü olan Meksikalılar, kahvaltıda en çok Huevos Rancheros adını verdikleri yumurtalı özel soslu yiyeceği tüketiyor. Peynir rendesi, biber ve salsa sosunu harmanlayarak elde ettikleri ürün, tortilla ekmeği ile birlikte tüketiliyor.

Venezuela- Komşu ülkelere de özgü bir ekmek türü olan ve mısırdan yapılan ‘Arepa’, kahvaltıyla birlikte her öğünde tüketiliyor. Lavaştan daha kalın olan arepalar, içerisine eklenen avokado salatası, peynir ve yumurta ile sandviç şeklinde hazırlanılarak tüketiliyor.

Japonya- Listenin hiç şüphesiz en farklı kahvaltı kültürüne sahip olan Japonlar, akşam yemeğini anımsatan bir öğünle güne başlıyor. Buharda pişirilen pirinç ve balık mutlaka sabah sofralarda yerini alıyor. Son derece sağlıklı görünen ve proteinle güne başlayan Japonlar, soya fasulyeleri eşliğinde besinleri tüketiyor.

Rusya- Kahvaltıda çayı süt ile tüketen Rusların kahvaltıda vazgeçilmezleri arasında havyar ve lakerda yer alıyor. Günün ilk öğünü olsa dahi bol baharattan kaçınmayan bölge halkı, yumurtalı ve esmer ekmekten yaptıkları ‘Wolga-Schnitte’ isimli yemekle güne başlıyor.

İskoçya- Yumurta ve Lorne olarak bilinen kare sosisler kahvaltıda sıklıkla tercih ediliyor. Öte yandan konserve fasulye ve pastırmadan da vazgeçemeyen bölge halkı, sade kahvaltı tercihlerinin yanında sade kahve ya da sütlü çay tercih ediyor.

 

Almanya- Geleneksel Alman kahvaltıları peynir açısından oldukça geniş bir zenginliğe sahip. Peynirin yanında sıklıkla sosis ve pastırma da tüketen Almanlar, kahvesiz güne başlamıyor.

 

İsveç- Ülkenin en meşhur lezzeti hiç şüphesiz İsveç krepi. Bu krep genellikle tatlı meyve kreması ile servis ediliyor. Tahıllı ekmekler, yulaf ve bolca kuruyemiş masada yerini alıyor.

 

Kolombiya- Güne sütlü ve yumurtalı çorbayla başlamayı seven bölge halkı, taze soğan eşliğinde çorbayı tüketiyor ve gün boyu tokluk hissi yaratan çorbasız güne başlamıyor.

 

 

Yunanistan- Türkiye ile yemek kültürü açısından çok sayıda ortak özelliğe sahip olan Yunanistan, domates, salatalık, peynir, zeytin ve yumurta eşliğinde güne başlıyor.

 

Bulgaristan- Bulgar çocukların kahvaltıda tüketmeyi en çok sevdiği ürün olarak bilinen popara, yulaf lapasıyla benzerlik taşıyor. Bir kase ekmeğin üzerine dökülen ılık süt veya çayın içerisine ayriyeten peynir eklenerek tüketiliyor.

 

reklam