reklam
reklam
DOLAR32,5715% 0.25
EURO35,0004% 0.05
STERLIN40,7896% -0.06
FRANG35,7054% 0.24
ALTIN2.451,69% 0,63
BITCOIN64.357,990.032
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Muruz: Mücadelede omuz vermeye hazırız!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Muruz: Mücadelede omuz vermeye hazırız!
reklam

Samsun Sinop Veteriner Hekimleri Odası (VHO) Yönetim Kurulu Başkanı Habip Muruz, “Türkiye’nin gözbebeğidir, Veteriner Kontrol Enstitüleri” diyerek açık çağrıda bulundu.
Başkan Muruz, “Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı bu Enstitülerde veteriner hekimler yetkindir ve pandemi mücadelesinin test ayağında omuz vermeye hazırdır.” dedi.

İşte Başkan Muruz’un o çağrısı;
“Veteriner Kontrol Enstitüleri, Türkiye’nin göz bebeğidir. Bu enstitülerde, güçlü cihaz parkına sahip ve moleküler bilgi kapasitesi yüksek veteriner hekimler görev yapıyor.
Türkiye’de herkes her şeyi konuşuyor fakat sayıları 8 olan bu Enstitüler bu kritik dönemde gündeme getirilmiyor.
Bunu neden söylüyoruz? Primerler ve problar verilsin, günde 10 bin, yanlış duymadınız, 10 bin Korono testini doğrudan yapma yada confirme edecek kapasiteye sahip.
Peki sorun ne? Tek sağlık konsepti yaklaşımı yok bizde. Açık çağrımızdır. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı bu Enstitülerde veteriner hekimler yetkindir ve pandemi mücadelesinin test ayağında omuz vermeye hazırdır. Veteriner Fakülteleri de bu sürecin vazgeçilmez unsurlarındandır. Vakit geçmiş sayılmaz,Enstitülerin, Veteriner Fakültelerinin ve burada görev yapan uzman meslektaşlarımız ve hocalarımızın gücü “Tek Sağlık Konsepti” yaklaşımının maddi ve manevi unsurları ile sahaya aktarılmalı Kamu sağlığı için bu durum artık elzem oldu
Gerisi teferruattır” dedi.

reklam