reklam
reklam
DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN64.019,54-0.937
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

İsmail Uyanık’tan flaş açıklamalar!

Yayınlanma Tarihi : Google News
İsmail Uyanık’tan flaş açıklamalar!
reklam

Geçtiğimiz günlerde Yılport Samsunspor A.Ş’deki ortaklığından ve görevinden ayrılan Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı İsmail Uyanık, Samsun Gazetesi’ne birbirinden özel açıklamalarda bulundu.

Nuri Asan Tesisleri’nde Salim Yıldız’ın sorularını cevaplayan Başkan İsmail Uyanık, dernek ve şirket paydaşlığını, Galip Öztürk ile olan görüşmesini ve Ertuğrul Sağlam’ın gelişiyle alakalı merak edilenleri anlattı.

KİMSE İNKAR EDEMEZ

Galip Öztürk ile geçmişe dayanan sıkı bir dostlukları olduğunu belirten Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı İsmail Uyanık, “Galip Öztürk, 1995-96 dönemlerinde benim yönetimimde yer alan bir isim olmuştur. Kendisi Samsunspor’un her zor anında bu kulübün yanında yer almıştır. Samsunsporluluk konusunda ortak sevdada buluştuğumuz bu görüşmeden başka anlamlar çıkarılmamalıdır. Kimse Galip Beyin Samsunsporluluk sevdasını inkar edemez. Ben kendisiyle dönem dönem görüşüyorum. Basketbol ulaşım sponsorumuz Metro’dur. Bir sözümüzle kendisi bizleri kırmamıştır” dedi.

ÖZTÜRK BENİM DOSTUM

Hekimoğlu Trabzon maçı sonrası için görüşme planı yapmıştık. O zaman bırakacağım belli degildi, o da ona denk geldi. Galip Öztürk’le herkes görüşebilir. Geçmişten bu yana kendisiyle hukukumuz var. Kendisi kayyum dönemi de dahil hep maddi ve manevi Samsunspor’un yanında olmuştur. Samsunspor bir şirket. Yani şirket, biz bırakarız, satarız duygusu oluşursa tabi ki maddi, manevi bu oluşum içerisinde ismi geçecek isimlerden birisi Galip Öztürk olacaktır. Fakat ben bunları konuşmak için oraya gitmedim. Bunları konuşmak için de oraya gitmeye ihtiyacım yok. Çünkü biz kendisiyle telefonda da konuşuyoruz” dedi.

ERTUĞRUL BENİM AHİRETLİĞİMDİR

Ertuğrul Sağlam’ın gelmesine en çok sevinen isimlerden birisi olduğunu dile getiren Başkan Uyanık, “Ertuğrul ile geçmişte birçok yaşanmışlıklarımız ve güzel anılarımız var. Samsun’da onun gelmesine sevinen 1 milyon kişi varsa, bunların en başında ben gelirim. Kendisiyle iyi günde, kötü günde beraber olduk. Ertuğrul, benim ahiretliğimdir. Aramızda hiçbir sorun yok. Geçen sezondan bu yana kendisi bizim getirmek istediğimiz hoca adaylarından birisidir. Geçen zaman Samsunspor’daki yaşanan gelişmeler Ertuğrul için de önemli bir etki olmuştur. O da artık kendi yuvasına dönüp bu projenin en önemli aktörlerinden olması gerektiğini anlamıştır. Ertuğrul’un burada olması, Samsunspor için büyük bir güvencedir” diye konuştu.

DAHA HASSAS DAVRANACAĞIZ

Dernek ve A.Ş’nin ayrı olduğunu belirten Başkan İsmail Uyanık, “Dernek ve şirket, iki ayrı yapıdır. Samsunspor Kulübü Tesisleri, dernek bünyesindedir. Bugünden sonra dernek bu hizmetlerini her zamankinden daha hassas ve güçlü olarak vermeye devam edecektir. Ortalıktan ayrılma sürecim, dernek başkanlığımı etkilemiyor. Bunu da farklı şekilde kullanmak benim tarzım değildir, beni tanıyan tanır. Samsunspor, Samsunlularındır. Bu böyle biline. Samsunspor, Samsun’u temsil etmektedir. Kimse aklında dernekle, şirket ayrı kutuplardır diye düşünmesin! Bunları yaptırmak isteyen dedikoducular, gıybetçiler oldu, olmaya da bundan sonra da devam edecektir. Biz provokasyonlara kulak asacak kadar cahil insanlar değiliz” diye konuştu.

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK

Başkan Uyanık, “Aktif görevde ve futbol takımı içerisinde yer almayacağım. Kamuoyu bilmeli ki dernek ile A.Ş arasında sıkıntı ve anlaşmazlık yoktur. Her zamankinden daha hassas davranacağız. Başarıyı istemeyen insanların hevesini kursaklarında bırakmak durumundayız. Dernek ile şirket ‘etle tırnak’ gibi olmalıdır. Biz üzerimize düşeni bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapacağız. İsmail Uyanık’ın bırakması, dernek ile şirket arasında bir sorun olduğunu göstermez. Bir süreç içerisindeyiz, yaşayıp göreceğiz bunu da. Tekrar aynı yapı da bir daha yer almayacağım. Bugünden sonra herkesin söylemlerinde, yazılarında ve röportajlarında çok daha dikkatli olacağını umut ediyor ve öyle olacağını tahmin ediyorum” dedi.

reklam