Vali Kaymak Bayrak Dağıttı

Yayınlanma Tarihi :

19 Mayıs 1919’un 100. yılı kutlama etkinlikleri Samsun’da coşkuyla devam ediyor. Samsun Valisi Osman Kaymak, 19 Mayıs 1919’un 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Samsunlulara Türk bayrağı, 100. yıl flaması ve Milli Mücadele döneminde yayınlanan Meşale Gazetesini dağıttı.  

Samsun Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce İstiklal Caddesi esnafına Türk bayrağı, 100. yıl flaması ve Milli Mücadele döneminde yayınlanan Meşale Gazetesi dağıtıldı. Etkinliğe ayrıca, tiyatro oyuncuları ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları da destek verdi. 

Etkinlik başlamadan önce açıklamalarda bulunan Vali Kaymak yaptığı konuşmada “Amacımız Milli Mücadele ruhunu gençliğe aktarılması. Bütün çabamız Türkiye Cumhuriyeti’nin ilalebet yaşaması. 19 Mayıs günü birçok program olacak. İstiklal Caddesi’nde büyük bir fener alayı yapacağız. Coşku hergün yeni bir etkinlikle devam ediyor. Bu etkinlikler yıl sonuna kadar devam edecek. Hatta 2023’e kadar devam etmesi konusunda Cumhurbaşkanımızın genelgeleri var. Bu etkinliklerin içerisinde olmaktan Samsun Valisi olarak çok mutluyum. 100 Yıl öncesi Milli Mücadele ruhunun tekrardan Samsun’dan bütün Anadolu’ya yayılmasını istiyoruz.” dedi. Vali Kaymak konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte cadde esnafına Türk bayrağı, 100. yıl flaması ve Milli Mücadele döneminde yayınlanan Meşale Gazetesi dağıttı. Etkinliğe ayrıca, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal da katıldı. 

 

Basın No: