Hasta ve Refakatçı Evinin Temeli Atıldı

Yayınlanma Tarihi :

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın kentin bir eksiği olarak yorumladığı Hasta ve Refakatçi Evi Projesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada hastanelere uzak ilçelerden ve kırsal mahallelerden gelen vatandaşlar için ekonomik anlamda sorun yaratan konaklama ihtiyacı, Refakatçi Evi’yle çözüme kavuşacağını söyledi.

“İhtiyaç sahipleri yararlanacak”

Toplamda 10 Bin 156 m² alan üzerine yapılacak olan merkezin bodrum, zemin kat üzerine 6 kat olarak planlandığını anlatan Başkan Demirtaş,” Merkezimizde, hasta refakatçi odaları, sosyal aktivite alanları, dinlenme salonları, kafeterya ve bahçesi bulunacak. Bugün temelini attığımız projemizi en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Merkezimiz 52 yatak kapasitesinde olacak ”dedi.

“Kahvaltı ve ulaşım desteği”

Proje hakkında bilgileri aktaran Başkan Demirtaş,”Buradan vatandaşlarımız iki şekilde hizmet alacaklar. Bir günübirlik olarak hastanede refakatçı olarak kalan vatandaşlarımız günübirlik olarak gelecekler, duşunu banyosunu yapıp yemeklerini yiyebilecekler. İkinci olarak da dar gelirli vatandaşlarımız hastane koridorlarında yatmak zorunda kalmayacaklar. Onlara da yatak ve barınma imkânı sağlayacağız. Konaklama süresi boyunca sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ikramı yapılan vatandaşların hastaneye ulaşımları da tahsis edeceğimiz servisler ile gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

“Gayemiz her kesime hizmet etmek”

Hasta ve Refakatçi Evi’nin hizmete girdiğinde vatandaşlara ev konforunu aratmayacağını sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş, “Ev konforunda yaşam alanı oluşturmak için yola çıktık. Çok pozitif geri bildirimler alıyoruz. Araçlarında yatanlar var. Bu hizmeti sosyal medyadan duyup bize teşekkür edenler var. Son derece mutlular. Manevi açıdan biz de son derece mutluyuz. Gayemiz her kesime hizmet edebilmek, hayır duası almaktır. Buradaki asıl amacımız halkımızın bu ihtiyacına cevap verebilmek ve hasta yakınlarına konaklama imkanı sağlamaktır. Ayrıca sığınma ihtiyacı olan kimselerin de ihtiyacını karşılayacağız. Bu ihtiyacı da karşılayarak vatandaşlarımıza bu hizmeti sunacağız” dedi.

Basın No: