Usta, Bakan Koca’ya Vezirköprü Devlet Hastanesini sordu!

Yayınlanma Tarihi :

TBMM Başkanlığı’na sunduğu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanmasını istediği önergeyle, Vezirköprü Devlet Hastanesinin akıbetini soran Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, “İnşaat ne zaman tamamlanacak?” dedi.

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Başkanlığı’na sunduğu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanmasını istediği önergeyle, Vezirköprü Devlet Hastanesinin akıbetini sordu. Usta, hastanenin yapımının adeta yılan hikayesine döndüğünü ifade ederek, “Hastane, 2013 yılında ihale edilmiştir. Aradan geçen onca sene içerisinde birçok İl Sağlık Müdürü değişmiş; iflas eden müteahhitler gerekçe gösterilerek, inşaat çok kez el değiştirmiştir. Her sene sorumlular, inşaatın çok yakında tamamlanacağı yönünde açıklamalarda bulunarak Vezirköprü halkını oyalamıştır. Şu an uzman raporlarına göre hastane inşaatının tamamlanma oranı nedir, inşaat ne zaman tamamlanacak, Vezirköprü’nün hastane ihtiyacı ne zaman giderilecektir?” dedi.

FİRMALAR MI YETERSİZ?

Hastane yapım sürecinde birçok müteahhidin iflas ettiğini hatırlatan Usta, Bakan Koca’ya, “Hastane inşaatına ilişkin bazı tereddütler bulunmaktadır. Halihazırda inşaat alanının coğrafi koşulları sebebiyle çok ciddi hafriyat masrafı olmuştur. Kamu bütçesinin bu şekilde verimsiz kullanıldığı düşünülmektedir. Bölge zemin itibarıyla da toprak kaymalarına müsaittir.  Hastanenin yapım ihalesi sürecinde hangi kamu menfaatleri gözetilerek bu bölge tercih edilmiştir, inşaat ve civarında bulunan zemin etütleri kim tarafından yapılmıştır, elde edilen sonuçlar nelerdir?” sorularını yöneltti.

ÖNLEM ALINACAK MI?

Usta, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Ayrıca inşaatın bulunduğu bölgenin üst kısmında sulama göletinden gelen su boruları bulunmaktadır. Bu borular daha önce toprak kayması sebebiyle patlamıştır. Olası bir doğal afette hastanenin bundan ciddi şekilde etkilenmesi muhtemeldir. Bütün bunlar düşünüldüğünde neden böyle bir arazinin tercih edildiği merak konusudur. Bölgede olası bir toprak kaymasına karşı bir önlem alınacak mıdır? Söz konusu sulama göleti borularının patlaması ihtimaline karşılık bir tedbir var mıdır?”

Basın No: