reklam
reklam
DOLAR32,4916% -0.16
EURO34,9570% 0.34
STERLIN40,6803% 0.25
FRANG35,5995% 0.1
ALTIN2.433,02% 0,41
BITCOIN64.404,00-0.646
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Trump, Amerika’nın yaptırımlarını açıkladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Trump, Amerika’nın yaptırımlarını açıkladı
reklam

Türkiye’den ithal edilen çelik alımının yeniden yüzde 50 oranında vergilendirileceğini belirten Trump, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması görüşmelerinin de dondurulacağını açıkladı.

Trump, Türkiye'ye yaptırımları açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından “Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’deki Eylemlerine Dair Açıklama” adlı bir paylaşımda bulundu.

Açıklamasında Türkiye’ye yönelik yaptırımlara da değinen Trump, “Yakında Türkiye hükümetinin mevcut ve eski yetkilileriyle, Türkiye’nin kuzeydoğu Suriye’deki istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerine destek veren kişilere dair bir başkanlık kararnamesi imzalayacağım” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye Suriye’nin kuzeydoğusunda yürüttüğü askeri operasyon nedeniyle uygulamaya sokulacak yaptırımların bazılarını açıkladı.

Trump’ın yaptığı yazılı açıklamada, kısa bir süre içerisinde mevcut ve eski hükümet yetkilileri ile Suriye’nin kuzeydoğusunda “istikrarsızlaştırıcı eylemlere katkıda bulunan kişilere” yaptırım uygulanmasını öngören bir Başkanlık Kararnamesi yayımlayacağını söyledi.

Trump’ın açıklamasından kısa bir süre sonra Başkanlık Kararnamesi ABD Hazine Bakanlığı’nın sitesinde yayımlandı. ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımlara tabi olan üç kişinin Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu açıkladı.

Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı da yaptırım listesine alındı.

Trump açıklamasında ticaret konusunda bazı düzenlemelerin ise hemen yürürlüğe gireceğini ifade etti.

Trump, “Aynı şekilde, çelik için gümrük vergisi Mayıs ayı öncesindeki düzeyi olan yüzde 50’ye yükseltilecek. ABD, Türkiye ile 100 milyar dolarlık bir ticaret anlaşması yapılmasına ilişkin Ticaret Bakanlığı öncülüğünde yürütülen görüşmeleri de vakit geçirmeksizin durduracak” dedi.

Trump, yayımlayacağı Başkanlık Kararnamesi’nin ABD’nin “ciddi insan hakları ihlallerinde bulunan, ateşkesin uygulanmasına engel olan, yerinden edilmiş kişilerin evlerine dönmesini engelleyen, mültecileri zorla geri gönderen veya Suriye’de barış, güvenlik veya istikrara tehdit oluşturan” kişilere yönelik ek ve güçlü yaptırımlar uygulamasını da mümkün kılacağını belirtti.

ABD çelik ithalatı

Resmi Twitter'da görüntüle

reklam