reklam
reklam
DOLAR32,5652% 0.03
EURO34,9221% 0.2
STERLIN40,6184% 0.02
FRANG35,6291% 0.12
ALTIN2.425,48% 0,09
BITCOIN64.552,67-3.341
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Oral: Asgari Ücretlinin ev alması mümkün değil!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Oral: Asgari Ücretlinin ev alması mümkün değil!
reklam

Samsun’da konutlarda zam olup olmayacağı ile ilgili Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, “Vatandaşımız gerekirse soğan ekmek yesin ama yinede kendi evlerini alıp otursun. Şubat veya Mart ayında konutlarda zam yapılmazsa en geç Nisan ayı gibi zam yapılacak” dedi.

Samsun Ses Haber – Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, bu yıl Samsun’da konutlara zam yapılacağı ile ilgili Samsun Ses Haber’e önemli açıklamalarda bulundu. İmkanı olan herkesin yatırım yapması gerektiğini belirten Başkan Oral, yapılacak olan zam ile ilgili net bir fiyatın olmadığını söyledi.

“Asgari Ücretle Çalışan Bir Kişinin Daire Alması Mümkün Değil”

Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın konut alamayacağını söyleyen Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, “Eskiden konut fazlalığı vardı ama 2 senedir yok. İnşaat sektörünün erimesinden dolayı bir düşüş oldu. Şu anda bir hareketlilik var ama müteahhitler kılı kırk yararak iş yapıyorlar. Çünkü maliyet çok yüksek bu yüzden piyasadaki dengesizliği düzeltmek için çok dikkatli bir şekilde iş yapıyorlar. Bir binayı yaparken onun bitme aşamasına gelmeden 2. bir anlaşmaya girmiyor. Çünkü neyin olacağı hiç belli değil. Vatandaşın alım gücü olmayınca hareketlilik olması beklenemez. Bir eve 2 tane maaş giriyorsa ancak o zaman iyi bir daire satın alınabilir. Asgari ücretle çalışan bir kişinin daire alması söz konusu dahi değil. Asgari ücretli bir kişinin konut satın alması için devletin vermiş olduğu desteklerden faydalanması gerekiyor” diye konuştu.

“Samsun’da Yeni Bina Yapımı Çok Az”

Samsun’da yeni bina yapımının çok az olduğunu ifade eden Başkan Oral, “İmkanı olan vatandaşlar eski bile olsa bir konut satın alsınlar. Aldıkları konutu ilerde satıp onun yerine daha iyi bir daire alabilirler. Ev kirasına 1.000 TL ödeyen vatandaşların bugün evine 3.000 TL maaş giriyorsa o zaman 1.500 TL konut kredisi ile ev almalarını öneriyorum. Vatandaşımız gerekirse soğan ekmek yesin ama yinede kendi evlerini alıp otursun. Şubat veya Mart ayında konutlarda zam yapılmazsa en geç Nisan ayı gibi zam yapılacak. Zammın ne kadar olacağı ise enflasyona bağlıdır. İmkanı olan herkes en kısa sürede yatırımını yapmalı. Her geçen gün geçmiş günlerimiz arayacağız. 2019’da faizler düşünce suni bir hareketlilik oldu. Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’da ya yeni bir bina yapımı çok az diyebilirim. Müteahhitler de ellerindeki yarım kalan işleri tamamlıyorlar. Samsun’da binalar yapılıyor ama satılmıyor diye bir şey söz konusu dahi değil. 2020’de emlak sektöründen beklentilerimiz var. Olumsuz hiç bir şey düşünmeyeceğiz ve devamlı ileriye bakacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Müberra Taşçı

reklam