reklam
reklam
DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.100.855-1.769
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Samsun’da ‘Öncelik yayanın’ uygulaması yapıldı!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Samsun’da ‘Öncelik yayanın’ uygulaması yapıldı!
reklam

Samsun’da polis ve jandarma ekipleri, protokol üyelerinin de katıldığı “yayalara öncelik” uygulaması kapsamında şehrin en kalabalık noktalarından biri olan İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi’nde denetim yapıp, sürücüleri uyardı.

İçişleri Bakanlığınca başlatılan ve trafikte yaya önceliğine dikkati çekebilmek amacıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak “yaya önceliği” etkinlikleri gerçekleştirildi.

Samsun’da yaya güvenliğini sağlamak ve devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi olduğunu göstermek amacıyla, şehrin en kalabalık noktalarından biri olan İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen farkındalık etkinliğine Vali Vekili Hasan Öztürk, Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Samsun İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İbrahim Güven, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de katıldı. Etkinlikte, ilk ve ortaöğretim öğrencileri ile akülü araç kullanan engelliler, ellerinde “Yaya öncelikli trafik” ve “Öncelik yayanın, öncelik hayatın” yazılı pankartlarla farkındalık yarattı.

BU İŞİN TAKİPÇİSİYİZ
Yaya öncelikli trafik farkındalığını artırmak için etkinliğin düzenlendiğini belirten Öztürk, “Bu konunun kamu olarak, vatandaş olarak takipçisi olduğumuzu vatandaşlara bir kez daha göstereceğiz. Yayalarımızın da kontrollü bir şekilde geçmeleri gerekiyor. Hem yayalarımızın, hem sürücülerimizin bu konunun üzerinde hassasiyetle durmalarını istiyoruz. Hem yayaları hem sürücüleri uyarmak istiyoruz” dedi.


İl genelinde polis ve jandarmanın sorumluluk alanındaki 221 okul ve yaya geçidinde bin 432 personelin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk ve Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, yoldan geçen taşıt sürücülerine ve yayalara konuyla ilgili broşür dağıtarak bilgilendirme yaptı.

reklam