Lise Mezunu Subay Alımı Başvuruları Başladı!

Yayınlanma Tarihi :

ÖSYM tarafından 2019 MSÜ sınavları kapsamında Harp Okulları İçin subay temini kapsamında askeri öğrenci alımı başvuruları başladı. Harp Okullarını kimler tercih edebilecek. 2019 yılı 2019 MSÜ ile Harp Okulları başvuru detayları için tıklayınız.

2019 Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci aday belirleme sınavı (2019- MSÜ) ve askeri öğrenci temini kılavuzu ÖSYM’de yayımlanmasıyla Harp Okullarına başvurular da başladı. Kara, Deniz ve Hava Harp Okullarına 2019 yılı askerli öğrenci alımları yapılacak.

Başvuru ve Giriş Koşulları; Adayların, sınava başvuru işlemini yapmadan önce Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm koşullarını taşıdıkları takdirde sınava başvuru işlemini yapmaları ve sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, sınava alınmış olsalar bile bu durumdan doğabilecek hiçbir haktan yararlanamayacaklardır.

Başvurulara dair tüm detaylara aşağıdaki kılavuzdan ayrıntısıyla incelenmesi gerekmektedir. My Memur olarak başvuru esnasında ve devamında gerek sınavlara gerekse başvurularla ilgili bilgilendirmelere dair sizleri aydınlatacağız.

Harp Okulları için 2019 YKS’de hangi puan türleri kullanılacak? Harp Okulları için 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile YKS’nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeleri gerekmektedir. Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

2019 Yılı “Harp Okulları” başvuruları 27 Şubat’a kadar devam edecek. Harp Okulları başvuruları “Geç Başvuru Günü” ise 7 Mart 2019 olarak açıklandı.

Harp Okulları için hangi birimler tercih edilebilecek? Kara Harp Okulu (KHO),Deniz Harp Okulu (DHO), Hava Harp Okulu (HHO), Sahil Güvenlik (Deniz Harp Okulunda eğitim alacaktır.) tercih edeceklerdir.

Kara Harp Okulu KHO için puan türleri; 2019-MSÜ Sayısal Puanı 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı 2’nci seçim aşamalarına çağrı yapılacak puan türüdür.

Deniz Harp Okulu DHO için puan türleri; 2019-MSÜ Sayısal Puanı 2’nci seçim aşamalarına çağrı yapılacak puan türüdür.

Hava Harp Okulu HHO için puan türleri; 2019-MSÜ Sayısal Puanı 2’nci seçim aşamalarına çağrı yapılacak puan türüdür.

Başvuru kılavuzu tam metni için TIKLAYINIZ.

Kaynak. mymemur.com.tr

Basın No: