reklam
reklam
DOLAR32,5451% -0.02
EURO34,9225% 0.08
STERLIN40,5963% 0.09
FRANG35,7011% 0
ALTIN2.435,30% 0,21
BITCOIN67.016,011.165
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Kıymalı pide harcında ‘Sindirim sistemi dokusu’ tespit edildi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kıymalı pide harcında ‘Sindirim sistemi dokusu’ tespit edildi
reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Taklit ve Tağşiş’ listesini yeniledi. Bakanlık tarafından açıklanan listede, Samsun’dan 7 firma yer aldı. Samsun’daki bir işletmede, kıymalı pide harcında sindirim sistemi dokusu tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Taklit ve Tağşiş’ listesini yeniledi. Bakanlık, yenilenen listeyi kamuoyuna açıkladı. Açıklanan listede, Samsun‘dan 7 firma yer aldı. Samsun’da ürünlerinde uygunsuz içerik bulunan firmalardan bir tanesi zeytinyağı, 3’ü gıda (Restoran), diğer 3’ü ise süt ve süt ürünleri sektöründe yer aldı. Bir köfte salonundaki köftelerde baş eti tespit edilirken, bir diğer restorandaki kıymalı pide harcında ‘Sindirim sistemi dokusu’ tespit edildi.

İşte, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan listeye göre, Samsun’da ürünlerinde uygunsuz içerik bulunan firmalar:

Zaimoğlu Gıda Tar.Ür.İth.Mad.İnş.Paz.Nak. İmalat San ve Tic. Ltd.Şti.: Zeytinyağı içerisinde yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu (ayçiçek yağından başka tohum yağları tespiti)
Akçaabat Köfte Salonu Samsun-Ankara Karayolu 60. Km.: Izgara köfte içerisinde baş eti tespiti
Yıldız Kardeşler Kasap ve Ocakbaşı Restoran: Köftede kanatlı eti tespiti (ÇARŞAMBA)
Terme Şahinbey Süt ürünleri: Tost içerisinde bitkisel yağ tespiti
Dö-Pi Gıda Lok. Kaft. Hiz. San. Tic. Ltd. Şti. (Beyaz Saray Lokantası): Kıymalı pide harcında sindirim sistemi dokusu tespiti
Kirazbey Süt Ürünleri Gıda İm. San. Paz.: Peynir içerisinde nişasta tespiti
Aksüt Süt Ürünleri: Köy peyniri içerisinde nişasta tespiti

reklam