Kılıçdaroğlu’ndan EYT açıklaması

Yayınlanma Tarihi :
EYT’lilerle ilgili bir açıklama da Kılıçdaroğlu’ndan geldi. CHP Meclis Grup toplantısında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu EYT’lilerin sorunlarını çözeceklerini söyledi.
Kılıçdaroğlu, ‘EYT’liler aramızda. Erdoğan diyor ki ‘Seçimi kaybetsek de ben bu işte yokum. İskandinav ülkeleri bu yüzden battı.’ Hiç meraklanma Sevgili Erdoğan, gözlerinden öpüyorum; seçimi zaten kaybedeceksin. Kaybetmekten söz etmesi de başlı başına olay. Düne kadar bu lafı ağzına almazdı. O da görüyor ki gidecek. Bugünü bir kenara yazın ve her yerde anlatın, Kılıçdaroğlu EYT’lilerin sorunlarını çözeceğini söyledi deyin.’ dedi.

EYT NEDİR?

Şu anki sisteme göre, primini dolduran bir emekli adayı, emeklilik yaşını beklemek zorunda. EYT sorunu 1999’da emeklilik yaşını yükselten 4447 sayılı kanun ile ortaya çıktı. 8 Eylül 1999 gününe kadar

Yapılan değişiklikle emeklilik yaşı kadınlarda 58, erkeklerde 60’a, prim gün sayısı ise 7000 güne yükseltildi. 8 Eylül 1999 gününden önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58 erkeklerde ise 44 ile 60 yaş arasında değişen kademeli geçiş süresi getirildi

NE ZAMAN EMEKLİ OLURLAR?

Bugün yasa çıksa dahi EYT’lilerin hemen emekli olması mümkün değil. EYT’lilerin emekliliğinin en az 10 yıllık süreye yayılacağı, emekli olacakların sayısının 750 bin ile 1 milyon kişi aralığına düşeceği belirtiliyor.

Basın No: