reklam
reklam
DOLAR32,5037% 0.16
EURO34,7668% 0.11
STERLIN40,6028% 0.35
FRANG35,6439% 0.12
ALTIN2.488,63% 1,07
BITCOIN2.089.6623.429
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Karadeniz 6. Kitap Fuarı Kitapseverlere Kapılarını Açtı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karadeniz 6. Kitap Fuarı Kitapseverlere Kapılarını Açtı
reklam
15-23 Şubat 2020 tarihleri arasında dokuz gün açık kalacak ‘Karadeniz 6. Kitap Fuarı’nın açılış törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı,Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Kutanı J. Alb. İbrahim Güven, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir, “Bundan iki hafta önce burada hep birlikte 2020 Evleniyoruz Fuarı’nın açılışında bir aradaydık. Bugün de Karadeniz 6. Kitap Fuarının açılışında beraberiz. Bu fuarımızın hemen ardından 10 Mart’ta Mobilya ve 2 Nisan’da İnşaat Fuarlarımızın açılışını yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle fuarımızın hazırlanmasına katkı veren başta Samsun Valiliğimiz olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımı arz ediyorum. Fuarımızın şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Saygılar sunuyorum.” dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği İkinci Başkanı Koray Seçkin açılış töreninde yaptığı konuşmasında, “Ülkemizde 400 bine yaklaşan kitap çeşidi bulunmakta. 2018 yılında ISBN (yeni başlık) sayısı 67.135 idi. Tahminlerimize göre 2019 yılında yeni başlık sayısı da yine bu civarda olacak. Bandrol verilerine göre, geçtiğimiz yılın toplam bandrol adedi 410.641.305 idi. 2019 sonu itibariyle bu rakam 423.602.825 oldu. Geçen yıla göre %3,16 oranında artış sağlandı. Yayıncılarımızın ve MEB’in bastığı kitaplarla birlikte toplam üretimimiz 577.048.957 adet oldu. TÜİK verilerine göre 31 Aralık 2019 itibariyle nüfusumuz 83.154.997 olmuştur. Kişi başına düşen üretilen kitap sayısı ise 6,9’dur.” dedi.

“Bu Senede Aynı Rekorun Kırılacağına İnanıyoruz”

Geçen sene düzenlenen kitap fuarı gibi bu senede büyük bir rekor kırılacağını söyleyen Samsun Valisi Osman Kaymak, Ben bu fuarda bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Samsun’a biz vizyonlar biçiyoruz. İlkadım şehri olan Samsun için tarım, sağlık, turizm ve sanayi kenti diyoruz. Bugünde eğitim kenti Samsun’un özelliğini görüyoruz. Bu fuar bu anlamda Samsun için çok önemlidir. Bu fuarın kurulması şehrimizdeki ortak aklın ürünüdür. Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Sanayi Odası ile bir araya gelerek fuar binası oluşturuldu. Bu Fuar ve Kongre Merkezinde her yıl 5-6 fuarımızı gerçekleştiriyoruz.

Arkadaşlar bir önceki kitap fuarını 220 bine yakın kişi ziyaret etmiş. Geçen sene için rekordu. Biz inşallah bu sene bu rekorun kırılacağına inanıyoruz. Biz 3 yıl önce ‘Samsun Okuma Vakti’ projesini başlatmıştık. Bu projemiz büyük yankı buldu. Gençlerimiz ve insanlarımız televizyon ve cep telefonlarının esareti altındalar. Büyükler yapmadıkları şeyi çocuğuna söyleyerek ve nasihat ederek anlatamıyorlar. En başta kendileri bunu yapması lazım. Bu etkiyi yapmak için Teşvik anlamında kitap okuma birlikte yapılmalıdır. Her akşam saat 20.00’de okuyabildiğimiz kadar birlikte kitap okumalıyız. ‘Samsun Okuma Vakti’ projesi ile okuma oranları %90 arttı. Kütüphanelere müracaatlarda artış görüldü. Bu projenin bu aşamaya gelmesinde büyük emek veren İl Milli Eğitim Müdürümüz, öğretmen arkadaşlarımız, okul müdürlerimiz ve proje birimindeki arkadaşlarımız büyük bir gayret sarf ediyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Okuma etkinlik projelerimizi geliştirerek devam ediyoruz. Kampanyaya yeni bir boyut kazandıralım istedik. Kitap her yerde görünür olsun. ‘Her Yere Kitap Her Yerde Kitap’ adı ile sloganı geliştirdik. Okuduğunuzu veya okumadığınız kitaplarınızı okumak isteyenlere ulaştırmak için lütfen bize bağışlayın.  1 milyon hedef koyulan ‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’ projesini 10.02.2020 Pazartesi günü başlatmıştık. Çok yoğun bir katılım var. Şuan 25.000 kitaba ulaştık. Bu toplanan kitaplarla ilimizde 1 merkez kütüphane, 100 mobil kütüphane ve 1.000 mini kütüphane kuracağız. Karadeniz 6. Kitap Fuarı bizim için bu anlamda çok anlamlıdır.

Ülkemizin kalkınması ve huzuru eğitime bağlı, bunun için de kitap okumayı önemsiyoruz. Biz köklü bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bizler Türk milleti olarak örnek olacağız ve okumanın erdemini önce kendimize, daha sonra bütün milletlere göstermeliyiz. Fuarımızın bölgemize, ilimize, okullara ve yayıncılara hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“Samsun’un eski Günlerine Döneceğine İnanıyorum”

Açılışta konuşan Samsun İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar, “Ben inanıyorum ki attığınız adımlar boşa gitmeyecektir. Son dönemde Sayın Valimiz ve değerli arkadaşlarımızın katkılarıyla Samsun’un eski günlerine döneceğine inanıyorum. Bu ülkenin kalkınması ve bir adım ileri gitmesi için çabalamamız şarttır. Samsun’un sanayi alanında da gelişmesi lazım. Okuma konusu ile ilgili de mesafe kat edilecektir. Bütün bunları yapabilmek için önce toplumda okumak yazmanın yükseltilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Effb9fde 5a3e 4302 Bf3d Cfda5290f76e

Konuşmalarının ardından ‘Karadeniz 6. Kitap Fuarı’nın açılışı Vali Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Protokol üyeleri açılış töreni sonrasında birlikte fuara katılan yayın evlerinin kitaplarının sergilendiği stantları gezdi.

Bölgemizin kültürel yaşamına önemli katkılarının olacağı Karadeniz 6. Kitap Fuarı’na 250’ye yakın yayınevi katılırken, fuar süresince panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinliklerinden oluşan 70 kültür etkinliği düzenlenecek. Pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı okurlarıyla buluşacak.

15-23 Şubat 2020 tarihleri arasında dokuz gün açık kalacak ‘Karadeniz 6. Kitap Fuarı’nın açılış törenine ayrıca, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı,Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Kutanı J. Alb. İbrahim Güven, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kitapsever katıldı.

reklam