Havzalılar, tirit gecesinde buluştu!

Yayınlanma Tarihi :

Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonunda 16. Geleneksel Tirit Gecesi düzenlendi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yahya Bozkurt Tirit’in sadece bir yemek değil kültür olduğunu belirterek; “Seneler önce kış mevsimlerinde gerçekleştirilen tirit yemeğini dünden bugüne yaşatan yapılışı değil dostlarla birlikte yenilişidir diyerek başlamıştık. O günden bugüne 16 yıl geçti. Bugün 16. Geleneksel Tirit Gecesi’nde beraber olmaktan çok mutlu ve gururluyuz”dedi.

HAVZA’DA YENİ BİR İVME YAKALACAĞIZ

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise birlik ve beraberlik mesajları vererek; “ Havza sadece tiridiyle değil aynı zamanda şifalı kaplıcalarıyla yüzlerce yıldır insanımıza şifa sunan bir hizmeti de var. İnşallah bu yaz yeni bir sondaj çalışması ile havzamızda kaplıca konusunda yeni bir ivme yakalayacağız. Buradan hem yatırım düşünen iş adamlarına hem de bu konuda bizlerle çalışmak isteyen tüm dostlarımıza seslenmek istiyorum. Kaplıcalar bölgemizde otel yapılabilecek şu anda yeni bir revizyon imar planı hazırlıyoruz. Otel yapılabilecek alanlar belirliyoruz. Yatırımcılarımız kaplıca yatırımı için Havza’ya davet ediyoruz. Organize sanayi bölgemizde devam eden fabrika yatırımlarımız var. Şu ana kadar 9 tane fabrikaya yer tahsisi yaptık. İnşallah sadece Havza’nın Samsun’un değil Kuzey Karadeniz bölgesinin en büyük organize sanayi bölgesini hep birlikte Havza’da inşa edeceğiz. Bu konuda da dur durak bilmeden Türkiye’nin her bir tarafında hatta ve hatta Avrupa’da yatırım yapacağını düşündüğümüz herkese gidiyoruz. Bu konuda da yatırımcılarımıza Havza organize sanayi bölgesi bin dönüm alan üzerinde ve on bin dönüm genişleme alanına sahip bir alan. Dolayısıyla tarım alanlarının, sahillerin ya da verimli ovaların olmadığı bir alan. Yatırımcı hiçbir endişeye kapılmasın. Çevre etki değerlendirme raporunda ya da ulaşımda ya da arsa tahsisinde hiçbir engel söz konusu değil” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, mutfak, yiyecek ve iç mekan

Samsun İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar Samsun için her zaman birlikte hareket etmeye hazır olduklarını belirtti.

Samsun AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş ise yapmış olduğu konuşmada bu tür toplantılara önem verdiklerini belirterek; “Ortak kültürün yaşatılmasında, gelecek nesillere taşınmasında ve bir araya gelmek adına düzenlenen bu etkinlikler adına önemli. Havzamız bizim için çok önemli olan, Kurtuluş Savaşının başlangıcı yapmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ev sahipliği yapmış, kaplıcaları ile insanlara şifa dağıtan bir ilçemiz. Havza yeni kurulan sanayisi ile de hem iş ve istihdam alanlarının başladığı bir ilçemiz. Bundan sonradaki çalışmalarımız Havza’lımız Havza’da tutmak ve Havza’ya yaşatmak gayretlerimiz devam edecek. Geceye emeği geçenlere teşekkür ederim. Ayrılıkta azap, birlikte bereket, bolluk bereket vardır. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah kimseyi vatansız bırakmasının. Bunun örneğini güneyimizde görüyoruz. Allah vatansız, bayraksız, ezansız bırakmasın.” dedi.

Konuşmaların ardından dernek başkanı Yahya Bozkurt tarafından geceye destek olanlara plaketleri takdim edildi.

SAMSUNSPORUMUZ ŞAMPİYON OLACAK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir adına plaketi alan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Nihat Soğuk ise yapmış olduğu konuşmada birlik mesajı vererek; “Samsunspor emin adımlar ile yoluna devam ediyor. Bu gecede kazandık. İnşallah bu birlik ve beraberlik ile Samsunsporumuz Şampiyon olacak.” Dedi.

Düzenlenen geceye Samsun AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Nihat Soğuk, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Ak Parti Havza İlçe Başkanı Kadir Kayan, CHP İlçe Başkanı Halil Alkan, MHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Havza İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Şaffak, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar ve yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

 

Basın No: