Havza Muhtarlar Derneği istişare toplantısı gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi :

Samsun’un Havza ilçesinde, Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Çavdar başkanlığında bir araya gelen muhtarlar sorunları ve çözüm yollarını istişare ettiler.

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Havza Muhtarları Başkanı Ahmet Çavdar 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılının başlaması ile birlikte mahallelerden ilçe merkezine öğrenci taşınmasına başlandığını belirterek; “Muhtarlarımız mahallelere gelen servisler konusunda hassas olmalılar. Birçoğumuzda öğrenci servisi çekiyoruz. Hepimiz gerekli kurallara uymak zorundayız. Gördüğümüz kusurları da ilgili birimlere iletmemiz geleceğimiz olan çocukların güvenliği için önemli.” Dedi.

Çavdar ayrıca kırsalda kısa süre sonra tarlaların ekim hazırlıklarının yapılacağına dikkat çekerek; “Bazı çiftçilerimiz tarlada bulunan anız, ayçiçeği sapı gibi üründen kalan kısımları yakıyorlar. Bu hem tarlaya hem de toprağa zarar veriyor. Özellikle rüzgar ile birlikte tarla’da yakılan anız ve ayçiçeği saplarının başka alanlara sıçraması olası. Çiftçilerimiz bu konunda dikkatli olmalı. Bu tür malzemelerin sürülerek toprağa karışması toprağı güçlendirmekte. Ayrıca tarla yakmamın cezai uyguları var. Çiftçilerimizin ceza yememeleri ve toprağa zarar vermeleri için gerekli uyarıları muhtarlar olarak yapmamız lazım.” Dedi.

Konuşmanın ardından Türkiye İş Bankası Samsun Bölge Tarım Sorumlusu Ufuk Çakır ve bankanın Havza Şubesi Tarım Sorumlusu Serhat Yalçın tarafından bankanın tarımsal müşterilerine yönelik ürünleri hakkında bilgiler verdiler.

Türkiye İş Bankası Samsun Bölge Tarım Sorumlusu Ufuk Çakır İş Bankasının her zaman çalışan ve üretenin yanında olduğunu belirterek; “Üreticilerimize destek olmak bizler için onurdur.” Dedi.

Toplantının son bölümünde ise özel bir hastanenin Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Eyüp Genç tarafında muhtarla yönelik bel fıtığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verildi.

Basın No: