reklam
reklam
DOLAR32,5077% 0.18
EURO34,8402% 0.31
STERLIN40,7104% 0.62
FRANG35,7753% 0.49
ALTIN2.490,73% 1,15
BITCOIN2.030.592-2.09
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Hak iş EYT’nin yanında

Yayınlanma Tarihi : Google News
Hak iş EYT’nin yanında
reklam

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, IMF politikalarına karşı duruşu desteklediklerini belirterek, “Emeklilikte yaşa takılanlar, IMF politikalarının uzun vadede çalışanlara ağır faturalar ödettiğinin en somut örneğidir.” dedi.

 Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin Uluslararası Para Fonu (IMF) politikalarına karşı durduğu yeri önemli bulduklarını ve desteklediklerini belirterek, “IMF’nin kapısına bir daha asla gidilmemeli. Çünkü IMF politikaları yoksulluk, kriz, fakirlik ve aynı zamanda sosyal haklarda geriye gidiş demektir.” dedi.

IMF ile ilişkileri 11 Kasım 1947’de başlayan Türkiye’nin, bugüne kadar 19 stand-by anlaşması imzaladığına dikkati çeken Arslan, CHP ve İYİ Parti yetkililerinin IMF heyetiyle geçen günlerde yaptığı görüşmenin zihinlerde soru işareti yarattığını ifade ederek, “Hükümetler genelde IMF ile anlaşmak isterler, muhalefet ise buna karşı çıkar. Bizde ise muhalefet IMF’ye oldukça ilgili. Bu ilgiyi anlamakta zorluk çekiyoruz. İki parti yetkilisinin aynı anda IMF heyetiyle görüşmesi de ayrıca dikkat çekici.” değerlendirmesinde bulundu.

IMF ile anlaşma yapılması halinde faizlerin yükseleceğini, vergilerin ve işsizliğin artacağını, büyümenin duracağını ve kamunun küçüleceğini belirten Arslan, şunları kaydetti:

‘EYT SORUNU IMF’NİN SONUCU’

“IMF ülkelerin şartlarını dikkate almıyor. Kredi verdiği tüm ülkelere benzer reçeteler sunuyor. 1999’dan önce IMF, emeklilik yaşının yükseltilmesi, daha fazla prim ödenmesi, emekli aylıklarının daha düşük olması yönünde adımlar atılmasını istedi. O zaman atılan adımlar bugün emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sorununu ortaya çıkardı. Emeklilikte yaşa takılanlar, IMF politikalarının uzun vadede çalışanlara ağır faturalar ödettiğinin en somut örneğidir. Bugün IMF ile olası bir stand-by anlaşması, emeklilikte yaşa takılanlar sorununun ebediyen çözülmemesi demektir. Ülke olarak yolumuza IMF’siz devam etmeliyiz.”

reklam