reklam
reklam
DOLAR32,3332% 0.24
EURO35,0919% -0.13
STERLIN40,9232% -0.23
FRANG35,7155% 0
ALTIN2.301,21% 1,04
BITCOIN2.281.7490.271
reklam

Golf dünyası Samsun’da buluşuyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Golf dünyası Samsun’da buluşuyor
reklam

Açılışa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılması bekleniyor.

Samsun golf sahası 18 çukura çıkıyor

Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetim yatırımıyla faaliyete giren Samsun Golf Kulübü, Türkiye standartlarının üzerindeki alt yapısıyla büyük ilgi görüyor. Atakum sahilinde 300 dönüm açık alan üzerinde kurulu 9 çukurlu tesis, uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapabilmek için 18 çukura çıkarılıyor. Saha genişliğini büyüterek 650 dönüme çıkaran Büyükşehir Belediyesi, alt yapı çalışmalarını tamamlayarak sahayı uluslar arası turnuva oynanabilecek duruma getirdi. Türkiye Golf Federasyonu’nun da büyük önem verip desteklediği Samsun Golf Kulübü, her özelliği ile göz kamaştırıyor. USGA standartlarına uygun olarak ünlü golf mimarı Kevın Ramsey’in tasarlandığı tesis zorluğu seven profesyonel golfçüler içinde şimdiden cazibe merkezi olmaya aday durumda.

18 Çukurlu ilk turnuva 31 Ağustos’ta başlayacak

İlave 9 çukurlu parkur 31 Ağustos 1 Eylül 2018’de yapılacak “Turkcell Platinum Golf Challenge / Samsun” turnuvasıyla hizmete girecek.

Açılışa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, OPET Yenetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, KKTC Golf Federasyonu Başkanı Soner Yetkili, Huawel Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zeng Jianguo, ile çok sayıda iş adamı katılacak.”

“Turkcell Platinum Golf Challenge / Samsun” turnuvasına Türkiye ve KKTC de bulunan golf kulüpleri sekizer sporcu ile katılacak. İki gün sürecek turnuvada 160 sporcu sahaya çıkacak.

Karadeniz’in ilk ve tek modern links golf sahasına sahip kulüp, 3 bin metrekarelik kapalı alanıyla misafirlerine benzersiz deneyimler sunuyor.
Samsun Golf Kulübü ile ilgili bilgi veren Golf Direktörü Güray Yazıcı, oluşturulan links saha tipinin dünyada sadece Britanya bölgesinde bulunduğunu söyledi. Tesisin Türkiye’deki diğer golf sahalarından çok farklı ve özellikli olduğunu ifade eden Yazıcı, “Tesisimiz ve sahamızın en önemli özelliği halka açık bir saha olmasıdır. Bunu söylemekte fayda var. Bunun yanında denize yakın, az ağacı bulunan, bol rüzgarlı saha tipine links tipi diyoruz. Yüksek eğimlerin, tepeliklerin ve otların yer aldığı sahalardır. Daha çok Britanya bölgesinde bulunuyor. Tüm bu özellikleri bakımından sahamız, Türkiye standartlarının üzerinde” dedi.

Samsun’da Golf’e yoğun talep var

Tesisin yeni olmasına rağmen ilgi ve taleplerin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Samsun Golf Kulübü Başkanı Kadir Koçak, “Şu an gidişat çok iyi. Yaz sezonu olmasına rağmen büyük talep var. Sonbaharda daha da yoğunlaşacak. Bu da heyecanımızı artırıyor. Kulübümüzde şuan 18 yaş altında 50 tane sporcumuz var. Bunların 40 tanesi turnuvalara katılıyorlar. TGF Samsun sahamıza çok ciddi önem veriyor. Artık TGF Samsun’u bölge olarak açtı ve en önemli turnuvalarını buraya vermektedir. Özellikle iş dünyasından golfe büyük bir merak olduğunu gözlemliyoruz. Dünyada ve Türkiye’de golf zengin sporu diye biliniyor. Bizim sahamız halka açık bir saha. Herkes ders alıp tesislerimizde golf oynayabiliyor. Fiyatlar diğer kulüplere göre çok düşük. Ekipmanlarımız ücretsizdir. Vatandaşlarımız antrenman toplarını kiralayıp dilediği kadar oynayabilir. Burası Samsun için büyük bir fırsat. Tüm halkımızı kulübümüzü değerlendirmeye ve golf oynamaya davet ediyoruz. Gerek yurt içinden gerekse şehir dışından gelecek misafirlerimiz de rezervasyon yaptırdığı takdirde gelip golf oynayabilir” şeklinde konuştu.

Samsun bu ekonomiden neden pay almasın

Dünyanın  en çok kazandıran sporuna ev sahipliği yapacak Samsun’a golfün büyük ekonomik kazanç sağlayacağını belirten Samsun Golf Kulübü Başkanı Kadir Koçak, Dünyada 61 milyon insanın golf oynadığını ve bunlardan 27 milyonunun golf sporu amaçlı seyahat ettiğine dikkat çekerek,”ABD ekonomisinin yüzde 1.64’ü, yani 196 milyar dolar golf endüstrisinden oluşmakta, İspanya 5 milyar Euro, Türkiye ise 100-150 milyon Euro golf endüstrisinden gelir elde etmektedir. Samsun 27 milyon golf sporu amaçlı seyahat eden turistlerden niçin pay almasın. 2019 yılında Samsunda çok önemli bir turnuva yapılacak. Avrupa B kategorisinde bulunan dünyaca ünlü sporcuların katılacağı turnuva ile Samsun artık dünyanın her tarafında bilenen, tanınan bir şehir olacaktır ” dedi.

reklam

YORUM YAP

reklam

HAFTANIN MAÇLARI

İstanbulsporİstanbulspor
02 Mayıs 2024

14:00
- - -

Çaykur RizesporÇaykur Rizespor
GalatasarayGalatasaray
02 Mayıs 2024

14:00
- - -

HataysporHatayspor
Gaziantep FKGaziantep FK
02 Mayıs 2024

14:00
- - -

AlanyasporAlanyaspor
AntalyasporAntalyaspor
02 Mayıs 2024

14:00
- - -

MKE AnkaragücüMKE Ankaragücü
SivassporSivasspor
03 Mayıs 2024

14:00
- - -

KaragümrükKaragümrük
KayserisporKayserispor
03 Mayıs 2024

14:00
- - -

KasımpaşaKasımpaşa
FenerbahçeFenerbahçe
03 Mayıs 2024

14:00
- - -

Adana DemirsporAdana Demirspor
KonyasporKonyaspor
03 Mayıs 2024

14:00
- - -

TrabzonsporTrabzonspor
SamsunsporSamsunspor
04 Mayıs 2024

17:30
- - -

PendiksporPendikspor
İstanbul Başakşehirİstanbul Başakşehir
04 Mayıs 2024

17:30
- - -

BeşiktaşBeşiktaş
DETAYLI FİKSTÜR
reklam