reklam
reklam
DOLAR32,5895% 0.35
EURO34,8642% 0.35
STERLIN40,6730% 0.18
FRANG35,8876% 0.79
ALTIN2.495,67% 0,45
BITCOIN2.136.1763.917
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Forbes Yüksel Yıldırım’ı kapak yaptı

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Yıldırım Holding ve Yılport Samsunspor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, dünyaca ünlü iş dergisi Forbes’in 2020 Ocak sayısına kapak oldu. 
Derginin 2020 yılının ilk sayısına ‘Büyük Oynamak’ başlığı ile kapak olan Başkan Yıldırım için ‘2 milyar dolar cirolu Yıldırım Holding, beş yıl içinde dünyanın ilk 10 liman şirketinden biri olmaya hazırlanıyor’ ifadelerine yer verildi. Yüksel Yıldırım ayrıca gelecek yıl kadın futbol takımı kuracağını da söyledi. Yıldırım, dergiye verdiği röportajda Yılport Samsunspor’da Manchester City benzeri bir modeli hayata geçirmek istediğini ifade etti.

ARKASINDA ŞANS YOK
Forbes’in 2020 Ocak sayısının kapağında Başkan Yıldırım’a ait, “Yedi senede tek limandan 22’ye çıktık. Bu babadan gelen bir şey değil. Kendimiz yarattık. Bu başarının arkasında şans yok” sözleri de yer aldı.

PROFESYONEL YÖNETİM ANLAYIŞI
Forbes’ın Yıldırım ile gerçekleştirdiği röportajda şu ifadelere yer verildi: “Yüksel Yıldırım, iki yıl (1996-1998) yöneticilik yaptığı Samsunspor şirkete dönüştükten sonra başkanlığı İsmail Uyanık’tan devraldı. ‘Kardeşimin ve abimin peş peşe vefat etmesiyle paranın ne kadar önemsiz olduğunu gördüm. Kardeşimin çocuklarıyla miras yüzünden davalıyız. Kavga veriyoruz para için ama aslında geriye ne servet kalıyor, ne de para. Madem geriye bir şey kalmayacak bari ben bunun keyfini çıkarayım dedim’ diyerek anlatıyor Samsunspora destek olmaya nasıl karar verdiğini.
Boylece zor duruma düşüp borçlarını ödemekte zorlanan Samsunspor’u, ağabeyi Ali Rıza Yıldırım ve Uyanık ile birlikte iflas etmekten kurtarmaya karar vermişler. Bir buçuk yıl önce haziran ayında İsmail Uyanık, futbol şubesini dernekten ayırdı ve Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. kuruldu. Sonra takım şampiyon olamayıp yönetimsel anlaşmazlıklar başlayınca Yüksel Yildırım ayrılmak istemiş. İsmail Uyanık’ın ‘Samsunspor’un bugün Yüksel Yıldırım’a İsmail Uyanık’tan daha çok ihtiyacı var’ diyerek şirketten ayrıldığını söylüyor. Uyanık zaten hiç para koymadığı için ayrılırken de para almamış. Ağabeyi Ali Rıza Yıldırım’ın da ayrılmak istediğini söylüyor biraz sitemkar bir şekilde. Yılport Samsunspor’a şimdiye kadar 100 milyon lira kaynak aktarmış. ‘Yılda 10 milyon dolarım gidiyor’ diyor.

Resim

KADIN FUTBOL KULÜBÜ KURACAK

Hedefi Samsunspor’u kendi yetiştirdiği oyuncularla birinci lige yükseltip kar eder hale getirmek. Soyunma odasına hiç gitmediğini, gitmek de istemediğini söylüyor. “Alaturka bir kulüp başkanı olmak istemiyorum. Profesyonel bir ilişki kuruyorum. Benim için sportif başarı önemli” diyor. Aklında gelecek yıl bir kadın futbol kulübü kurmak var. Ayrıca takım birinci lige çıkıp artık kendisinden para almasına gerek kalmadığında yeni kulüpler satın almak niyetinde. ‘Manchester City benzer bir model
düşünüyorum. ABD’den Uzakdoğu’dan takım aldılar. Fon ortak oldu. Limanların olduğu yerlerde bana da teklifler geliyor. Belki Portekiz’de, Latin Amerika’da altyapısı sağlam, genç oyuncuları yetiştirip para kazandıran bir yapıya sahip kulüpler alabilirim’ diyor.

İş dünyasının büyük heyecanla beklediği ve her sayısında kapağına liderleri taşıyan Forbes Türkiye Dergisi, ‘ekonomi dergisi’ olduğu kadar da okurlarına dünyaya ilişkin yeni perspektifler kazandıran bir rehber niteliğinde. Forbes Türkiye Dergisi’nin Ocak 2020 sayısı, bayilerde satışa sunuldu.

 

reklam