reklam
reklam
DOLAR32,3698% 0.16
EURO35,0493% -0.16
STERLIN40,9664% 0.15
FRANG35,9136% 0.19
ALTIN2.324,87% 0,19
BITCOIN2.284.092-0.679
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

EV İÇİ ETKİNLİKLERLE ÇOCUKLAR KENDİLERİNİ KEŞFEDİYOR

Yayınlanma Tarihi : Google News
EV İÇİ ETKİNLİKLERLE ÇOCUKLAR KENDİLERİNİ KEŞFEDİYOR
reklam

Dünya çapında COVID-19 salgını sonrası, virüsün yayılmasını en aza indirgemenin bir yöntemi olarak sosyal mesafelendirme önlemleri dünyada olduğu gibi ülkemizde de alınmaktadır.

Bu önlemlerin günlük rutininizde radikal değişikliklere sebep olması kaçınılmazdır. Sosyal mesafelendirme gereği alışkanlıklarınızı bir süre askıya almak zorunda olmanız insanın doğası gereği aradığınız belirlilik ve kontrol hissi deneyimine tehdit oluşturabilmektedir.

Bu süreçte çocuğunuzla birlikte korku,kaygı,öfke veya kendini değersiz hissetme gibi duygular hissetmeniz mümkündür. Bu duyguları kabullenmenin ve çatışmamanın ilk yolu içinde bulunduğumuz durumun süreklilik içermediğini fark etmektir. Bunun yanı sıra alışkanlıklarınızı sürdürme isteğinin normal olduğunu fakat kendi kontrolünüz dışındaki bazı nedenlerle isteğinizi anında yapamayacağınızı kabul etmeniz yeni duruma adapte olmanızı kolaylaştıracaktır. Yeni durumlara alışmak için sizin ve çocuğunuzun zamana ihtiyacı olduğunu unutmayın. Bu koşulları günlük yaşam pratiğiniz içinde zaman ayırmakta güçlük çektiğiniz ‘kendinizi yeniden keşfetme,çocuğunuzun kendini keşfetmesine destek olma’ fırsatı olarak görmeniz mümkündür.

Kültür ve Kültür 2000 İlkokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi uzmanları, Koronavirüs tedbirleri sürecini ailecek iyi değerlendirebileceğiniz ve öğrencilerin kendilerini keşfetmeleri yolunda destek olacağını düşündükleri ev etkinliklerini derlediler.
Sayfalarını kendisinin tasarladığı, boya kalemleriyle renklendirdiği bir günlük tutabilir.
Rahat hissettiği bir köşe oluşturup kitap okuyabilir. Bu süreçte sizler de eşlik edebilirsiniz.
Eğitici videolar izleyebilir. Minute Earth, Art for Kids Hub vb.
Ailecek bir film seçerek izleyebilirsiniz. Filmin ardından çocuğunuza eğer senarist/yönetmen olsaydı nasıl değişiklikler yapardı,hatırında kalan sahneleri sorabilir ve bir paylaşım ortamı yaratabilirsiniz.
Louvre Müzesi, Doğa Tarih Müzesi, Guggenheim Müzesi, Zeugma Mozaik Müzesi, Salvador Dali Müzesi, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Vatikan Müzeleri ve Sistina Şapeli gibi dünyaca ünlü birçok müzeye internet adreslerinden girerek sanal turlar gerçekleştirebilirsiniz.
Sevdiği bir müzik açıp dans edebilir/spor yapabilir.
İnternet dergilerini takip edebilirsiniz.Tüm TUBİTAK dergilerine (Bilim Teknik, Bilim Genç, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergileri) internet sitesinden ücretsiz ulaşabilirsiniz.
Yeni ve eğlenceli yemek tarifleri deneyebilirsiniz.
Hayal ettiğiniz her şey ile ilgili hayal panosu hazırlayabilirsiniz.
Haritadan seçtiğiniz bir yer hakkında bilgi toplayabilir,araştırmanın ardından bu ülkeyi/şehri ziyaret etmek istiyorsanız araştırmalarınızı hayal panosuna asabilirsiniz.
Birlikte tohum/çiçek ekebilir. Takibini yapmasını çocuğunuzdan isteyebilirsiniz.
İnternet üzerinden yapılan masal saatlerine katılabilirsiniz. Okutopya vb.
İllüstratör Gözde Eyce’nin sosyal medya hesabında çocuklara hayvan çizmeyi öğreten paylaşımlarını takip edebilirsiniz.
Birlikte dikkat ve konsantrasyonu destekleyen kutu oyunları oynayabilirsiniz.
Dilediğiniz kadar kelime yazıp bir kavonoza atabilir ardından her oyuncunun çektiği kelimeyi canlandırmasını sağlayabilirsiniz.
Baharın gelmesiyle birlikte dolap içlerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Örneğin en renkli kış kıyafetleri yarışması düzenleyebilirsiniz.
Basit ve eğlenceli deneyler öğrenip evde deneyebilirsiniz.
Evdeki atık malzemelerden faydalarak ailecek resim baskıları yapabilirsiniz. Belirlediğiniz tarih ve saatte evinizin uygun bir alanında resimlerinizi sergileyebilirsiniz.
Çocuklarınızın hareket ihtiyaçlarını gidermek adına uygun koşullar dahilinde minderlerden,sandalyelerden ve kutulardan yararlanarak parkur oluşturabilirsiniz.
Birlikte sihirli bir değnek yapıp neleri değiştirmek istediğiniz hakkında paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Gözlerinizi bağlayarak körebe oynayabilirsiniz.
Origami yapmayı öğrenebilirsiniz.
Bu ve benzeri etkinliklerin yanı sıra çocuğunuzun kendi yeterliliğini geliştirmesine fırsat vermek adına oyun kurgulaması için serbest zaman tanıyabilirsiniz.

reklam