Denize akan ‘Kanalizasyon’ meclis gündeminde

Yayınlanma Tarihi :

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP’li Meclis Üyesi Hasan İpek, Atakum sahilinde 2 farklı bölgede denize kanalizasyon karıştığını belirterek, “Bu durum halk sağlığını olumsuz etkiledi. Atakum sahilinin imaj kaybetmesine neden oldu. Bu konunun nedenleri ve çözümü hakkında meclisimizin bilgilendirilmesini talep ediyorum” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayı oturumu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleşti. 27 gündem maddesinin yer aldığı oturumda, maddeler görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

HASTANE USÜLSÜZ MÜ?

Mecliste söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, İlkadım ilçesinde faaliyet gösteren özel bir hastaneyle ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirdi. Tekcan, “Bilindiği üzere İstiklal Mahallesi’nde, Gar Kavşağı civarında yapılan bir özel sağlık teşekküllüyle ilgili bir yapılanma oldu. 2019 yılında bu özel sağlık kuruluşu iskanını aldı, daha sonra eksi bir ve eksi ikinci katlarda olan otoparkları tekrar tadil edilerek, radyoloji servisine dönüştürüldüğünü öğrendik. Yerel basında da durumla ilgili haberler yer alıyor. Bu alanla ilgili resmi sürecin, hukuka uygun olup olmadığıyla ilgili, bilgi kirliliğini önlemek ve dedikodulara mahal bırakmamak için açıklanmasını talep ediyorum. Bu süreç nasıl işlemiştir? Bu proje yasal olarak uygun mudur? Bir de belediyenize ait yandaki otoparkta kiralama işlemi gerçekleşti mi? Bir bariyer konulmuş ve oraya kimseyi almıyorlar. Yalnızca tahsis edildiğine dair bir uzaktan kumandası var. Kiralama yapıldıysa eğer, bedelleriyle ilgili bilgi edinmek istiyoruz” diye konuştu.

YAZILI CEVAP VERECEĞİZ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise Tekcan’ın soruları üzerine, “Buna sözlü olarak cevap vermektense, sözlü olarak cevap vereceğiz. Belge olarak elimizde bulunsun. İfadelerin doğru olmadığı yazılı haliyle net bir şekilde ortaya çıkacak. Meclis tutanaklarımıza geçtik, önümüzdeki meclis toplantısında teknik bilgileri ve belgeleriyle meclisimize takdim edelim” ifadelerini kullandı.

ALTIN MI ARANIYOR?

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP’li Meclis Üyesi Hasan İpek de gündem dışı söz aldığı meclis oturumunda vatandaşların Derecik Mezarlığı’na ziyaret etmek için haftada bir otobüs veya servis talep ettiğini söyleyerek, meclise 2 soru önergesi sundu. Önergenin ilkinde, “İlimize bağlı Kavak İlçesi Başalan ve Sıralı Mahalleleri ile Havza’nın Çamyatağı Mahalleleri’nin arasında kalan Şahin Dağları’nda 10 kilometrelik bir hat üzerinde çok sayıda ağacın kesildiği ve bu bölgede iş makineleri ile hummalı bir çalışma yapıldığı, çalışma yapan şirketin de altın madeni araması yapan bir şirket olduğu söylenmektedir. Bu hususla ilgili görseller tarafınıza sunulmuştur. Konuyla ilgili büyükşehir belediyemizin bilgisi var mıdır? Varsa bu konuda meclisimizin bilgilendirmesini talep ediyoruz” yer aldı.

HALK SAĞLIĞI ETKİLENDİ

İpek’in meclise sunduğu diğer yazılı önergede ise şu ifadelere yer verildi: “Atakum sahilinde özellikle yaz mevsiminde çevre illerden çok sayıda insan gelmektedir. 2019 yılı içerisinde önce Çatalçam ve YEDAŞ’ın olduğu bölgede, son olarak da Ömürevleri bölgesinde denize kanalizasyon suyu akıtılmıştır. Bu durum halk sağlığını olumsuz etkilemiş, Atakum sahilinin imaj kaybetmesine neden olmuştur. Bunun nedenleri ve çözümü hakkında meclisimizin bilgilendirilmesini arz ve talep ederim.”

 

Basın No: