reklam
reklam
DOLAR32,3162% 0.2
EURO35,1419% 0.02
STERLIN41,0423% 0.05
FRANG35,8470% 0.38
ALTIN2.292,73% 0,67
BITCOIN2.293.2942.361
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Başkan Demir’den Engellilere ‘Şarj İstasyonu’ Müjdesi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Başkan Demir’den Engellilere ‘Şarj İstasyonu’ Müjdesi
reklam

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şehrin belirli noktalarına ‘Engelli Araç Şarj İstasyonu’ yapacaklarının müjdesini verdi.

Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şehrin belirli noktalarına ‘Engelli Araç Şarj İstasyonu’ yapacaklarının müjdesini verdi. Herkesin engelli adayı olduğuna dikkat çeken Demir, ‘Engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışacağız’ dedi.

‘HEPİMİZ FARKLI ŞEKİLDE İMTİHAN EDİLİYORUZ’

Engellilerin bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini vurgulayan Başkan Demir, “Engelli diye tabir ediliyor a

ma en iyi tabir biz kardeşiz. Herkesin yaşama biçimi yaratılış itibariyle farklı. Yaratan hepimizi bu dünyada farklı şekillerde imtihan ediyor. Bedenen, zihnen, özellik itibariyle… Dünya göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçiyor. 90 yaşındaki bir büyüğümüze sormuşlar ‘Ne anladın dünyadan diye. Göz açıp kapayıncaya kadar geldi geçti demiş. Hepimizin birbirimize karşı sorumlukları var. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Özel kardeşlerimizin hatırlanması, onların dünyadan, ailelerinden, komşularından, toplumdan bütün hayatı boyunca kendi hakkı olan hayatı yaşantıyı onlara sunmak için ilave bir fırsat” dedi.

ÇEŞİTLİ NOKTALARA ŞARJ İSTASYONU

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve farkındalık oluşturmak için çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Demir, “Geçen engelli bir vatandaşımız elektrikli araçların şarj istasyonları için bizden bir talepte bulundu. Hemen notunu aldık ve çalışmayı başlattık. Samsun’da Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde 1 tane, Piazza AVM karşısı Samsunspor tesisleri durağında, kız meslek lisesi durağında, Anneler Parkı’nda, Bulvar AVM Meydanı’nda, Cumhuriyet Meydanı’nda, Gençlik Parkı’nda, Batı Park ve Amazon Köyü’nde, Atakum Emek Park’ta, Yeşilyurt AVM Sanat Merkezi’nin orada ve Çobanlı İskelesi’ne şarj istasyonu kuruyoruz. Bizim eski Ruh ve Sinir Hatalıkları Hastanesi’nin olduğu alanda güzel bir yerimiz var. Oraya kadınlar ve çocuklar için bir proje hazırlıyoruz. O parkta ayrıca hangi konuda engeli olursa olsun o çocuklarımız ve aileleri için mutlu olacakları, engelsiz var olabilecekleri bir alan olacak” diye konuştu.

‘ADIM ADIM ÖRNEK KENT OLMA YOLUNDAYIZ’

Bütün projelerinin 7’den 70’e herkesin kolayca kullanabileceği şekilde olmasına özen gösterdiklerini belirten Başkan Demir, “19 Mayıs İlçesi’ni geçince Sarıgazel Tabiat Parkı’nın bulunduğu yerde, bin 700 dönümlük alan için bir projemiz var, başladı şu anda. Türkiye’nin en iyi, 7’den 70’e herkesin yaşam merkezi olacak. Gezi, kültür, sanat, hayvanat bahçesi ve birçok alan bulunacak. Hayvanların doğadan, insanların tüp geçitlerde izlediği bir proje kazandıracağız. Engelli kardeşlerimizin kolaylıklar gelip barınabileceği alanlar da olacak. 1 milyon 350 bin insanımızın her yaptığımız yatırımı kolayca kullanabildiği ve ulaşabildiği yatımlar inşa edeceğiz. Samsun’u Türkiye’ye örnek bir kent haline adım adım taşıyacağız” dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Valiliğinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolaysıyla Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen programa Vali yardımcısı Mehmet Aktaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı katıldı.

reklam