reklam
reklam
DOLAR32,3332% 0.24
EURO35,0919% -0.13
STERLIN40,9232% -0.23
FRANG35,7155% 0
ALTIN2.301,21% 1,04
BITCOIN2.281.7490.271
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Atakumlu kadınlardan sergi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Atakumlu kadınlardan sergi
reklam

Atakum Belediyesi, bünyesindeki AKSEM Kültür Evleri’nde açılan kurslarda bine yakın kadının ürettiği birbirinden değerli eser “El Sanatları Sergisi” ile 21-24 Ekim tarihlerinde Yalı Kafe’de Samsunlularla buluşuyor

Atakum Belediyesi’nin Atakum Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde (AKSEM) düzenlediği el sanatları kurslarına katılan kadın kursiyerlerin ürünleri, “El Sanatları Sergisi”nde sanatseverlerle buluşuyor. Yalı Kafe’de 21 Ekim Pazartesi günü saat 14:00’te gerçekleştirilecek törenle açılacak olan sergi, 24 Ekim Perşembe gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Sergide; iğne oyası, giyim tasarımı, mefruşat, anglez, Brezilya nakışı, el nakışı, dövme keçe, ahşap boyama, takı tasarımı, kağıt rölyef, makrame örgü, Ayancık göynek işi, ev tekstili, kabak oymacılığının yanı sıra feretiko, tel kırma, kazaziye ve sepet örücülüğü gibi unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ürünleri yer alacak.

KADINLARIN EMEĞİ ÖN PLANDA

Atakum Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’ne bağlı 8 Kültür Evi’nde, 60 eğitici ile derslerine devam eden, bine yakın kadın kursiyerin ürünlerinin yer alacağı sergide kadınların göz ardı edilen emeğini ön plana çıkartarak, sektörel boşluğu kadınların doldurması ve el emeği ürünlerin halka sunmaya çalışmalarının daha çok yaygınlaşması amaçlanıyor. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte kentteki kadınların sosyo-ekonomik, kültürel ve sosyal hayatta var olmalarını destekleyen sergi, kadınların aile ekonomisine katkıda bulunurken aynı zamanda el işlerinin gelecek nesillere aktarılmasına da ışık tutuyor.

YAŞAM ARASINDAKİ DENGEYİ SAĞLAMA

Sergi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği sebebiyle kadınların ücretli bir işte çalıştığında “ikincil” ya da “ek gelir” şeklindeki düşünceleri yıkıp, kadın girişimciliğini desteklerken, kadınları düzenli bir iş ya da gelir elde edeceği işlere de yönlendiriyor. Bu nedenle sergi, çalışan kadınlar iş ve iş dışı yaşam arasındaki dengeyi sağlama konusunda öncülük ediyor.

reklam