reklam
reklam
DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.100.855-1.769
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

Anne ve kızı Kozlu’da toprağa verildi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Anne ve kızı Kozlu’da toprağa verildi
reklam

Samsun’da, salı günü evinde iple tavana asılı halde bulunan 27 yaşındaki Fatma B. ve beşiğinde ölü bulunan 1 aylık bebeği Aybüke, Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde aynı mezarlıkta, yan yana toprağa verildi.

Acı olay, Salı günü Atakum ilçesi Kurupelit Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre işten eve dönen Tarık B., yatak odasında eşi Fatma B.’yi iple tavana asılı halde, 1 aylık bebekleri Aybüke’yi de beşiğinde hareketsiz yatarken buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Fatma B. ve Aybüke B. bebeğin hayatlarını kaybettiğini belirlendi.

AYNI MEZARLIKTA TOPRAĞA VERİLDİLER
Fatma B. ve kızı Aybüke’nin cenazesi, aynı tabut içinde dün ilçede kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Zonguldak’ın Kozlu ilçesine gönderildi. Taşbaca Mahalle Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası anne ile bebeği, aynı mezarlığa defnedildi.

BABA İTHAMLARA İSYAN ETTİ

Baba Tarık B., yaptığı açıklamada; “Samsun da kılınan cenaze namazının ardından an itibariyle Zonguldak/Kozluya gidiyorum eşimin 05-09-2019 öğle namazına müteakkip memleketin de kılınacak cenaze namazının ardından defin işlemleri için. Açıklama da zaruret gördüğüm bir kaç konuyu izah edip bu konunun bazı aymazlar tarafından dejenere edilmesine müsade etmemek adına bu bilgilendirme mesajını yazıyorum.

1-Adli vaka olduğu için gerek eşimin gerek benim cep telefonu ve hatlarimiza polis tarafından incelenmesi için el konulmuştur.
2- Ulaşmak ve ulaşılmak istediğim/istenilen en uygun iletişim aracı da bu platformdu.
3- Telefonum ve hattım eğer olmuş olsa idi arayan taziyede bulunan insanlara veya bilgilendirme de bulunmak için bu sekil de yazılı değil, sessel olarak bulunacaktım.
4- Eşimin ve Kızımın vefatıyla ilgili asılsız haberler yapanlara bu gün gerekli açıklamayı yaptım.
5-Eşimin doğumundan itibaren gerek kendi ailem den gerekse kendi annesi yani kayinvalidem gelip daha geçen hafta Zonguldak’a dönmüştür kızının yanından izni bitti için.
6- Yapılan otopsi sonuçlarının kesinlik kazanmasına kadar , haberler de bebeğini öldürdü , bebeğini yastıkla boğdu, bebeğini katletti ve sonra kendini astı vb haberlerin aslı astarı yoktur. Muhtemel ağırlıkta ki senaryo : eşim çocuğumuzu emzirdikten sonra beşiğine yatırıp kendisi uyuyor . Uyandığında ise sırt üstü yatan kızımızı kendi sütü ile boğulup vefat ettiğini görünce beşikten alıp,müdehale edip vefat ettiğini anlayınca, bir müddet düşünüp ardından lohusaligin da vermiş olduğu ruh haliyle kendi canına kıyıyor.

Ve bu senaryo adli tıp raporu aksini iddia edene kadar da geçerlidir.

Lütfen biraz vicdanlı olun. Insafli olun. Yaşadığım acının yer yüzün de bir tarifi yok ve böyle bir durumla karşı karşıya kalmayı bırakın kıyısından köşesinden geçmemiş insanların gerek şahsım, gerek eşimin şahsı hakkın da insanlıktan uzak yorumları beni değil sizi küçültüyor.

İyi niyetli tüm taziye mesajları, temennileri, dileklerin de bulunan tanıyan tanımayan herkesten Allah razı olsun.

Geriye kalan ve yukarı da bahsettiğim kötü niyetli ithamlar da bulunan insanlara da şunu diyorum ;Rabbim size böyle bir acı yasatmasin ve benim 2 gündür yaşadığım durumu asla size yasatmasin…

Ve ben de bir İnsanım, el insaf lütfen” diyorum dedi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, ilk bulgulara göre bebeğin kendi kusmuğundan ya da annesinin emzirdiği sırada nefessiz kalıp, solunum yetersizliğinden hayatını kaybettiği değerlendirildi. Bebeğinin öldüğünü gören annenin de iple kendini asarak, yaşamına son verdiği ihtimali üzerinde duran savcılık, soruşturmayı sürdürüyor.

reklam