reklam
reklam
DOLAR32,3256% 0.22
EURO35,1131% -0.07
STERLIN41,0088% -0.03
FRANG35,8339% 0.34
ALTIN2.300,19% 0,99
BITCOIN2.305.5121.775
reklam
Samsun Ses HaberTÜM YAZILARI

“Aslan Kral” artık özgür olacak mı?

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
“Aslan Kral” artık özgür olacak mı?
reklam

Samsun’da her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Hayvanat Bahçesi, Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı ani kararla kapatıldı. Yeni Hayvanat Bahçesi projesinin de rafa kaldırıldığı öne sürülürken, hayvanlar başka illere dağıtıldı.

Hayvanat Bahçesini 2005 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 380 dönüm arazi üzerinde kurulmuştu. Hayvanat Bahçesinde 45 farklı türden 200 hayvan bulunuyordu. son 3 yıldır kent merkezinde kalması nedeniyle botanik bir parka taşınması gündemdeydi. Ancak 31 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Demir, hayvanat bahçesini kapatma kararı aldı.

AFİŞLİ BİLGİLENDİRME

Büyükşehir Belediyesi hayvanat bahçesinin girişine “Hayvanat bahçemizde bulunan vahşi, egzotik ve yırtıcı hayvanlar doğal yaşam alanlarına kazandırılmak üzere ülkemizde bulunan doğal yaşam parklarına gönderilmiştir” yazılı bir pankart astı. Açıldığı günden itibaren özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan hayvanat bahçesine gidenler kapıya asılan afişi görünce şaşkına döndü. Yaklaşık 1.5 milyar lira borcu olan belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan dolayı hayvanat bahçesini kapatma kararı aldığı ileri sürüldü.

KARADENİZ’İN EN BÜYÜK HAYVANAT BAHÇESİYDİ

Şehir merkezinde Sevgi Parkı’nın yanında 22 dönümlük bir arazi üzerinde kurulu olan ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyük hayvanat bahçesi olan hayvanat bahçesinde, aslan, kaplan, maymun, deve, devekuşu, sülün, ve ördek cinsleri, kuğu, tavus kuşu, geyik, keçi, tilki, ayı, midilli, kaz, ördek, kedi ve köpek cinsleri gibi 45 farklı türden yaklaşık 200 hayvan bulunuyordu.

KAPATILMASINA SEVİNEN DE VAR ÜZÜLEN DE

Hayvanat bahçesinin kapatılmış olmasına, bir gurup vatandaş sevinirken, bir gurup vatandaşta üzüldü. Sevinen vatandaşlar hayvanların bir kafese hapsedilmelerinin doğru olmadığını ve doğal yaşam alanlarına gönderilmesinin doğru bir davranış olduğunu belirttiler.

Öte yandan Samsun Hayvanat Bahçesinin kapatılması için imza kampanyası da başlatılmıştı.

reklam